Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Europarlamentarul liberal, Dan MOTREANU: „Partidul Popular European susține aderarea României la spațiul Schengen”

Europarlamentarul liberal, Dan MOTREANU: „Partidul Popular European susține aderarea României la spațiul Schengen”

0
Europarlamentarul liberal, Dan MOTREANU: „Partidul Popular European susține aderarea României la spațiul Schengen”

La Congresul PPE din 1 iunie, delegația PNL, din care am făcut parte, a obținut sprijinul PPE pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen. Acest lucru a fost menționat explicit într-o rezoluție de poziție.

De altfel, Manfred Weber, președintele PPE, a făcut mai multe declarații în sprijinul aderării României la spațiul Schengen.

România și Bulgaria îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE, afirma președintele PPE în data de 25 septembrie. «Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European», declara președintele PPE.

Este inacceptabil că România și Bulgaria așteaptă de 11 ani o decizie a Consiliului, afirma Manfred Weber în data de 5 octombrie. ”Solicităm acum Consiliului să acorde în sfârșit Bulgariei și României accesul pe care îl merită. Anii de așteptare trebuie să ia sfârșit”, a afirmat Manfred Weber, în timpul dezbaterilor din Parlamentul European pe marginea rezoluției referitoare la aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

O rezoluție referitoare la aderarea României la spațiul Schengen va fi discutată mâine de plenul Parlamentului European.

Obiectivul nostru este să obținem o decizie favorabilă a Consiliului Uniunii Europene, la reuniunea din luna decembrie a acestui an. Consiliul este forumul decizional pentru aderarea la Schengen, decizia luând-se în unanimitate”.

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °