Europarlamentarul Dan MOTREANU: „Uniunea Europeană sărbătorește cea de-a 30-a aniversare a pieței unice.”

0
421

Uniunea Europeană sărbătorește cea de-a 30-a aniversare a pieței unice. Am participat, în plenul Parlamentului European, la o ceremonie și o dezbatere cu Comisia Europeană privind piața unică.

Prin apartenența la Uniunea Europeană, România are acces liber la o piață de aproape 450 de milioane de locuitori. Cetățenii și firmele românești beneficiază de libera circulație a forței de muncă, a serviciilor, a bunurilor și a capitalului.
Românii, la fel ca toți cetățenii UE, pot studia, locui sau munci în orice țară a Uniunii și au acces la produse din întreaga Europă.
Alimentele pe care le consumăm și mediul în care trăim sunt protejate prin cele mai ridicate standarde de calitate din lume.
Legislația UE le permite consumatorilor să aibă încredere că toate produsele de pe piața unică sunt sigure. Regulile pieței unice prevăd standarde ridicate de protecție a mediului, a lucrătorilor, a datelor cu caracter personal și a drepturilor omului.

Planul REPowerEU, prin care UE răspunde la criza energetică, utilizează, de asemenea, puterea pieței unice pentru a permite Uniunii Europene să achiziționeze în comun surse de energie mai diversificate.

(Dan MOTREANU, vicepreședintele PNL)