Europarlamentarul Dan MOTREANU: „România trebuie să își ajute fermierii să prelucreze materia primă obținută astfel încât să devină mai puternici și mai competitivi!”

0
224

Produsele fermierilor europeni au o reputație excelentă ca fiind sigure, produse în mod durabil, hrănitoare și de înaltă calitate, a anunțat azi comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski.

În 2020, europenii au exportat mai multe produse cu înaltă valoare adăugată ridicată decât au importat. Valoarea exporturilor de produse agricole finale, cifrată la 80 miliarde euro, depășește considerabil valoarea importurilor de produse agricole finale de circa 24 miliarde euro.
Exporturile de 306 miliarde de euro demonstrează forța și competitivitatea sectorului agroalimentar al UE. În 2020, Uniunea și-a consolidat poziția de prim exportator mondial de produse agroalimentare. Exporturile UE cuprind produse de bază, dar mai ales produse ale industriei alimentare cu un grad înalt de prelucrare. Importurile UE, pe de altă parte, sunt dominate în mod clar de produsele agricole de bază și furaje, care reprezintă aproximativ 75% din totalul importurilor.

Prin politicile agricole incluse în Noul Plan Național Strategic pentru 2023-2027, ce trebuie depus la Bruxelles până la sfârșitul anului, România trebuie și ea să își ajute fermierii să prelucreze materia primă obținută astfel încât să devină mai puternici și mai competitivi!” – transmite europarlamentarul PNL, Dan MOTREANU.

(Dan MOTREANU- europarlamentar PNL)