Europarlamentarul Dan MOTREANU: „Comisia Europeană a aprobat Programul lnterreg VI-A România-Bulgaria”

0
316

Programul are un buget total de aproximativ 207,5 milioane de euro și va include proiecte din șapte județe din România, inclusiv județul Giurgiu. Celelalte județe care pot beneficia de proiecte sunt Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Călărași, Constanța. De asemenea, aria elegibilă acoperă și opt districte din Bulgaria.

Scopul Programului Interreg VI-A România-Bulgaria este acela de a consolida coeziunea și cooperarea între actorii politicii regionale de pe teritoriul programului, prin finanțarea unor proiecte comune.

Investițiile direcționate vor spori cooperarea și vor îmbunătăți condițiile de bază pentru dezvoltarea durabilă și rezistentă a economiei regionale, prin promovarea conectivității și mobilității, sprijinirea turismului, protecția mediului, reducerea riscurilor de mediu, dezvoltarea capitalului uman și asistarea afacerilor locale.

Programul este finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin care care asigură 80% din sumele necesare, diferența fiind asigurată din fonduri naționale.

Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) este unul dintre principalele instrumente financiare ale politicii de coeziune europene. Obiectivul fondului este de a contribui la reducerea disparităților dintre nivelurile de dezvoltare ale regiunilor europene și de a îmbunătăți standardele de viață în regiunile cele mai defavorizate.”

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)