Europarlamentarul Dan Motreanu, unul dintre liderii discreți ai Partidului liberal, dar care se bucură de o mare popularitate în rândul membrilor acestuia, este al treilea nume ce se conturează ca favorit la șefia Partidului Național Liberal.

În emisiunea „Contrapunct”, difuzată pe canalul Youtube EVZ Capital, Robert Turcescu și invitata sa, Adriana Săftoiu, au comentat ipoteza unui al treilea nume ce s-ar contura ca un nou favorit la șefia PNL.

Cei doi menționau faptul că pe fondul contrelor apărute în ultima vreme între susținătorii taberelor celor doi favoriți, Ludovic Orban și Florin Cîțu, PNL riscă să se scindeze. Tot mai multe surse politice vorbesc însă despre apariţia unei a treia candidaturi. Se pare că persoana surpriză va beneficia chiar şi de sprijinul preşedintelui Iohannis, având, spun unii analiști, toate şansele să devină candidatul câştigător al alegerilor din această toamnă.

Liberalul ce i-ar putea detrona atât pe actualul lider al PNL, Ludovic Orban cât şi pe premierul Florin Cîțu este nimeni altul decât liderul PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu (foto), unul dintre liderii „discreți”, dar foarte populari ai partidului.

Face politică de tânăr, are experiență politică. Cunoaște foarte bine organizațiile liberale. Are disponibilitatea de a sta de vorbă cu oamenii. Poate fi o alternativă îmbrățișată de mulți din PNL. E un om foarte onest în relații”, l-a descris Adriana Săftoiu pe candidatul surpriză.

Dan Motreanu a refuzat postul de co-președinte al PNL atunci când Iohannis a câștigat șefia PNL, în 2015. Oameni care spun că mai au de învățat, asta vorbește în favoarea lui – mai spunea Săftoiu.

În completare Robert Turcescu a precizat că europarlamentarul Dan Motreanu a ridicat foarte mult filiala PNL din Giurgiu, județ în care până mai ieri domnea social democratul Niculae Bădălău și PSD-ul.

Europarlamentarul Motreanu ar putea fi astfel ramura de măslin ce ar putea rezolva conflictul apărut în sânul partidului liberal, „un episod politic atipic”, în opinia lui Robert Turcescu.

(Jurnal)