Europarlamentarul Dan MOTREANU: „1.400 de lei pentru plata facturilor la energie pentru categoriile vulnerabile”

0
290

Europarlamentarul Dan Motreanu posta recent pe o rețea de socializare faptul că în 2023, categoriile vulnerabile vor primi suma de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, banii care provin din fonduri europene.

„Suma va fi acordată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în două tranșe a câte 700 de lei fiecare, care vor fi distribuite în lunile februarie și septembrie din anul următor.

Ajutorul este acordat pentru compensarea prețului la energie, indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

De acest sprijin vor beneficia:

« pensionarii din sistemul public de pensii, cu vârsta peste 60 ani și venituri sub 2.000 lei/lună;

« persoanele care încasează pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, cu venituri sub 2.000 lei/lună;

« persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 de lei/lună;

« familiile care primesc alocație de susținere;

« persoanele care primesc ajutor social.

Pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzire au fost alocate fonduri europene în valoare de 4 miliarde lei, din Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional Regional pentru perioada de programare 2014–2020. Sumele alocate sunt în limita economiilor identificate la nivelul acestor programe și a sumelor care sunt considerate în risc de dezangajare în cadrul perioadei de programare 2014–2020”.

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)