În urma unui tragicului incident în care un șofer român de TIR a fost atacat mortal într-o parcare de camioane din Franța, Dan Motreanu, europarlamentar PNL, a adresat autorităților franceze o scrisoare în legătură cu siguranța acestor zone (vezi postarea).

https://www.facebook.com/danstefan.motreanu/posts/4849151918451749

Prin scrisoarea anexată, ministrul francez de interne a comunicat acestuia că au fost luate următoarele măsuri:

1.S-a introdus un sistem de securizare a parcărilor pentru șoferii de camioane din zona respectivă prin patrulare periodică, contact cu conducătorii auto și supraveghere sub acoperire.

2. Furturile de marfă din camioane vor fi urmărite penal în mod sistematic, prin intermediul unui birou central specializat al jandarmeriei naționale capabil să intervină pe întreg teritoriul.

3. Transportatorii sunt încurajați să semnaleze forțelor de ordine transporturile de mărfuri sensibile pentru a preveni furturile de marfă din camioane.

De asemenea, autoritățile franceze solicită cooperare polițienească la nivel european pentru a combate mai bine criminalitatea în general și pentru a preveni agresiunile contra șoferilor de camioane.”

De asemenea, autoritățile franceze au solicitat cooperarea polițienească la nivel european pentru a combate mai bine criminalitatea în general și pentru a preveni agresiunile contra șoferilor de camioane.

(Jurnal)