pickAșa cum informam într-o ediție trecută a publicației noastre, astăzi urma să fie decisă soarta, în cadrul organizației Giurgiu, a doctorului Ladislau Pick, consilier local al acestei formațiuni politice.

Comitetul Director Județean a decis, în această seară, cu 86 de voturi la 41, excluderea lui Ladislau Pick din rândurile liberalilor. Pe cale de consecință, acesta urmează să își piardă și scaunul de consilier local, organizația giurgiuveană urmând să decidă cine este cel care îi va lua locul.

Cu doar câteva ore înainte, președintele organizației județene, Marin Anton, preciza, în conferința de presă susținută la sediul PNL Giurgiu:

„Am militat în permanență pentru un alt tip de politică, nu pentru a da oamenii afară. E drept, nu încurajez indisciplina și nemunca, și sper ca discuții de acest gen să fie pe cale de dispariție. Nu vreau să comentez în niciun fel, dar, credeți-mă, nu îmi face plăcere să exclud oameni din partid. Dar când se încalcă statutul, atunci discutăm despre cu totul altceva. Poate asemenea decizii vor fi un semnal de alarmă, și vor conduce către o disciplină”, spunea Marin Anton.

Deocamdată, doctorul Ladislau Pick, proaspăt exclus din PNL, nu a dorit să dea nicio declarație, fiind, la momentul la care l-am contactat, de gardă la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, dar vom reveni cu o declarație a sa, în momentul în care ne va fi dată.

Reamintim că acuzațiile care i-au fost aduse doctorului Pick sunt legate de atitudine indisciplinată, neparticiparea la acțiunile și ședințele Biroului Permanent Municipal, și o atitudine sfidătoare la adresa conducerii organizației municipale și județene.

(Jurnal)