Sâmbătă, la prânz, adică doar cu câteva ore înainte de clipa  Sfintei Învieri,  și a zilei de duminica Paștelui, am stat de vorbă cu câțiva salariați ai supermarketurilor din municipiul Giurgiu care ne-au  dat câteva repere privind cumpărăturile făcute de giurgiuveni pe ultima sută de metri.

Pe lângă produsele de carne pentru nelipsitul grătar ”mioritic” , mii de produse de panificație au dispărut din raft la primele ore ale dimineții, semn că românului tare îi mai place PÂINEA!

O surpriză este faptul că foarte mulți au cumpărat găletușe cu brânză, ce de obicei stau în rafturi cu săptămânile în afara sărbătorilor, tot mai mulți preferând să își facă plăcinte și tradiționala pască, la ei acasă, decât să o cumpere din comerț, plină de conservanți și din cocă congelată adusă din străinătate.

Untul, maionezele, băuturile spirtoase, berea, vinul, sucurile, dulciurile fine, prăjiturile , cozonacii, fructele, înghețata, fructele de mare, peștele (proasăpăt sau congelat) și multe, multe altele au umplut până la refuz coșurile  concetățenilor noștri în aceste zile,  dar mai ales în Sâmbăta Mare, dovedind – mai înainte de toate – nu că giurgiuveanul este un mare mâncău, ci mai degrabă că de sărbători toți dorim să avem ceva special pe masă…Să gustăm din toate, mai altfel spus…!

(Jurnal giurgiuvean)