Deși numărul celor căzuți, cu aproape trei decenii în urmă, pentru libertate, în municipiul nostru, a fost unul mic, totuși astăzi, 22 decembrie, aceștia nu au fost uitați. 

Încă de la primele ore ale dimineții, la Monumentul din fața Teatrului „Tudor Vianu” a fost adus un prim omagiu celor câtorva giurgiuveni căzuți pentru libertate, în 22 decembrie 1989. 

Activităţile dedicate Eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989 au debutat cu un ceremonial militar şi religios la „Monumentul Eroilor Martiri„ de la Teatrul „Tudor Vianu„ din municipiul Giurgiu şi au continuat cu depuneri de coroane de flori la „Monumentul Eroilor Revoluţiei” de la Biserica Eroilor.

Oficialităţile locale au fost întâmpinate la „Monumentul Eroilor Martiri” de lângă Turnul cu Ceas cu marşul de întâmpinare intonat de Fanfara Centrului Cultural „Ion Vinea”, după care a avut loc intonarea „Imnului Naţional”.

.

După aceste momente, au început depunerile de coroane de flori.

Prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina şi primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu împreună cu cei doi viceprimari Ion Dragomir şi Ionuţ Cioacă au fost prezenţi la depunerile de coroane de flori alături de reprezentanţi ai Asociaţiei 22 Decembrie şi angajaţi din structurile MAI. Niciun parlamentar de Giurgiu nu a putut participa astăzi la depunerile de coroane de flori de la Giurgiu.

La ambele monumente dedicate Eroilor Revoluţiei din decembrie 1989 au fost depuse coroane de flori de către Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu, Consiliul Judeţean Giurgiu, Primăria municipiului Giurgiu, Asociaţia 22 Decembrie, Ministerul Apărării Naţionale şi unităţi MAI. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.