Emoții mari la Biserica Grecească din municipiu: După cinci decenii, 13 cupluri și-au reînnoit jurămintele (FOTO/VIDEO)

0
779

O jumătate de veac a trecut peste cele 13 cupluri prezente astăzi, 17 decembrie, la Biserica Grecească din centrul municipiului.

În organizarea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Giurgiu, cu sprijinul Bisericii „Buna Vestire” (Grecească), pentru 13 familii, care au aniversat, zilele acestea, nunta de aur (50 de ani de căsnicie), s-a organizat o slujbă religioasă și li s-au pregătit mici surprize.

„Am vrut să facem o mică bucurie celor care, timp de 50 de ani, în perioade extrem de grele pentru toți românii, au ales să rămână împreună, să întemeieze familii, să aibă copii și, de ce nu, să construiască un Giurgiu așa cum îl vedem noi astăzi. Odată cu aceste cupluri, am ajuns la un număr de 28 de astfel de premieri pentru membrii noștri care au împlinit, iată, o jumătate de secol de conviețuire!”, declara, la finalul ceremoniei, președintele CARP Giurgiu, Severius Nițulescu.

 

Toți cei prezenți au recunoscut că nu le-a fost ușor, mai ales că își întemeiau familiile în anii 1968, perioadă destul de tulbure în istoria României.

 

Fiecare cuplu a primit, din partea organizatorilor, un premiu de 300 de lei, o diplomă de onoare și un buchet de flori, în timp ce preotul Georgian Tudor a oferit fiecărui cuplu câte o icoană cu hramul bisericii, precizându-le celor prezenți că îi așteaptă și la nunta de platină (75 de ani de căsnicie).

Cele 13 cupluri premiate în cursul zilei de luni sunt: Stan și Ioana Bălașa, Stan și Aspazia Căldăraru, Stelian și Alexandrina Chilat, Tănase și Ioana Ciobănoiu, Dumitru și Niculina Coman, Marian și Georgeta Furnigă, Victoriu și Marioara Gogoașă, Petre și Rada Jugănaru, Marin și Floricica Moise, Constantin și Ștefania Păun, Gheorghe și Eugenia Sulică, Niculae și Ioana Văduva, Petre și Maria Velcea.