Elevii merituoși ai Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul”, în vizită în Grecia

0
470

În cadrul programului ERASMUS +, dezvoltat de către Uniunea Europeană, tineri teologi ortodocși din patru țări: Grecia, Romania, Polonia și Serbia, se vor întâlni, la sfârșitul lunii august în Katerini – Grecia, la poalele muntelui Olimp.

Participanții la acest program de mobilitate în domeniul educației, denumit „Împărtășește-ți identitatea”, sunt teologi din: Grecia – Mitropolia de Kitrus, Katerini & Platamonas, România – Seminarul Teologic Ortodox „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu(Episcopia Giurgiului), Polonia – Episcopia Ortodoxă din Lublin și Arhiepiscopia Ortodoxă a Belgradului din Serbia.

Programul, văzut ca un schimb de experiență, studiu, dar și relaxare, se întinde pe o perioadă de 10 zile.

Fiecare zi are un program bine stabilit care îmbină activitățile de studiu cu cele practice, precum și cu participarea la sfintele slujbe.

Din partea eparhiei noastre, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, vor participa elevii Seminarului Teologic din Giurgiu, elevi care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare, precum și cei care provin din familii defavorizate.

Tinerii sunt însoțiți de părintele Edmond Nicolae Popa, directorul Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu și de părintele consilier Nicolae Barbu.