Eforturile făcute de conducerea Spitalului județean de Urgență Giurgiu, pentru atragerea a cât mai mulți medici și cadre de specialitate

0
515

Într-un dialog avut cu directorul Spitalului județean de Urgență Giurgiu , Dragoș CHIVU, despre nevoia de personal de specialitate în cadrul instituției pe care o conduce, acesta ne spunea:

Dorim să devenim cât mai vizibili și mai atractivi pentru a atrage medici  și personal medical de specialitate, oameni de care avem atâta nevoie în Spitalul  județean de Urgență Giurgiu. La acest moment Primăria Giurgiu  are în construcție un bloc ANL  ce ar trebui să fie gata în această vară sau  cel târziu în luna septembrie… Am avut  deja o discuție cu primarul Municipiului și cu cei de la  Serviciul Patrimoniu pentru  a le solicita câteva apartamente necesare  cadrelor medicale ce vin din alte zone ale țării.  Există însă o procedură prin care se pot  repartiza aceste apartamente către personalul medical al Spitalului județean Giurgiu. De menționat faptul că deja am primit câteva cereri ale unor medici tineri care ar dori să vină să lucreze la noi. Locuința  este, iată,  o modalitate de a-i atrage pe cei tineri către orașul și respetiv Spitalul din Giurgiu – mai preciza directorul SJU Giurgiu.

Dragoș Chivu ne mai spunea că printr-o Hotărâre de acum 2-3 ani în urmă,  Consiliul Județean Giurgiu  a decis decontarea unei părți din sumele de bani cheltuite de  medicii din Spitalul județean Giurgiu,  pe navetă, știut fiind că mare parte dintre noii sosiți fac navetă. Acest lucru constiuie un alt sprijin acordat cadrelor medicale ce se hotărăsc să vină și să trateze bolnavii din Municipiul și județul nostru.

(Jurnal giurgiuvean)