După cum vă arătam cu ceva timp în urmă, la scurt timp după instalarea noului director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, Marius Olteanu,  acesta a dorit  – mai întâi de toate – să schimbe puțin  percepția giurgiuvenilor despre zona portuară în cadrul căreia se află și sediul  CN  APDF SA .

Cotidianul nostru ilustra recent, într-un set de imagini, eforturile   de reabilitare atât a porțiunii de acostament a navelor de pasageri din Portul Giurgiu cât și din celelalte porturi deținute la acest moment de Companie, începând cu cele de la intrarea Dunării în țară și până la vărsarea ei în Mare…

Așa cum declara într-un scurt interviu acordat unor colegi de-ai noștri  (Open TV), directorul Marius Olteanu a apelat în acest scop la o serie de colaboratori.

La Giurgiu  – spunea el –  s-a apelat la serviciile, evident contra cost , ale societăților GSL și GSP, după ce au fost îndeplinite toate formalitățile legale (n.red. – vezi SICAP).

Giurgiu Servicii  Locale ne-a ajutat la toaletarea pomilor în zona portuară și la plantarea unui număr de 100 de trandafiri  din care, spre dezamăgirea noastră  aproape jumătate au fost furați sau rupți.

Un gest barbar care – zicem noi – spune multe despre educația  unora dintre cei  care folosesc  porțiunea adiacentă sediului Companiei APDF, ca zonă de promenadă.

Giurgiu Servicii Publice, la rândul ei ne-a oferit tot concursul privind salubrizarea zonei, cu aceștia  având un contract pentru 6  zile din 7 pe săptămână.  

Directorul Olteanu mai spunea că în completarea lucrărilor a refăcut marcajele rutiere , reparându-se totodată mobilierul stradal și instalându-se noi coșuri de gunoi. Asta după ce Primăria Municipiului a menționat printr-o adresă faptul că din lipsa fondurilor nu se poate implica în repararea băncilor deja existente.

Directorul Companiei APDF își exprima însă speranța că odată cu mărirea numărului de coșuri, de la 15 la 35, cetățenii  vor fi mai motivați să arunce cojile de semințe, mucurile de țigări, resturile alimentare sau ambalajele acestora în recipientele special amenajate pentru colectarea gunoiului și nu le vor mai arunca pe jos, mai ales că este o zonă în care deseori coboară de pe vasele acostate la mal, cetățeni străini ce-și fac o anumită impresie în urma acestei neglijențe de care unii fac dovadă.

Directorul Companiei făcea totodată un apel către cetățeni să nu mai calce pe spațiul verde, mai ales după ce zonele vor fi regazonate, o investiție care costă bani și necesită un volum destul de mare de muncă din partea salariaților acestei instituții.

Nu ne vom opri însă aici – mai spunea directorul Marius Olteanu.  Încercăm să mai achiziționăm câteva elemente noi din sectorul peisagistică și în funcție de fondurile avute la dispoziție să refacem parcul din spatele Companiei, care ar întregi în acest mod ansamblul natural, punând în valoare clădirea sediului instituției…

Cu speranța că investițiile realizate de la venirea sa în această instituție vor fi protejate de acum, de către concetățeni, directorul CN APDF SA Giurgiu ne promitea că ne va oferi o serie de alte informații privind activitatea Companiei pe care o conduce, cu prima noastră solicitare.

(Jurnal)