EDITORIAL. Giurgiuvenii au demonstrat duminică, la vot, că și-au dorit Victoria rațiunii în fața ipocriziei și a ticăloșiilor de orice fel!

3
165

barci-canal-giurgiu

 

În ciuda agresivității afișate de pseudo-jurnaliștii care îi slujesc, a ziarelor on line și a celor două televiziuni pe care le controlează (”Giurgiu TV” și ”Valahia TV”) , a nenumăraților blogeri aruncați în luptă ( instigați de liderul lor, gestionarul  rușinosului site Giurgiu HOT, Mihnea Boierescu), împotriva  tuturor  minciunilor și delațiunilor de tot felul aruncate de toți cei numiți mai sus, liberalii  trebuie să se recunoască astăzi  învinși atât în Municipiu cât și în teritoriu. 

Mai mult de atât, prin străduința lor de a-i pune în situații jenante pe adversarii politici, folosind orice mijloc, liberalii și echipa lor de zgomote au reușit să provoace nimic altceva dezgustul în rândul electoratului giurgiuvean cât și ostilitatea în rândul presei neobediente …

Victoria lui Nicolae Barbu pare pentru unii o surpriză cât timp primul edil al Municipiului a abordat o variantă de Campanie electorală atipică, în care a părut că nu face nimic pentru a ieși în evidență, fără declarații belicoase , băi de mulțime sau acte de caritate, menite a obține  ulterior un anume număr de voturi.

De menționat că de la începutul declanșării acestei competiții pentru primăria Municipiului, Barbu a fost tranșant,  demonstrând punctual că și-a respectat contractul cu cetățeanul , program cu care de fapt  câștigase electoratul în primul său mandat de primar. Este adevărat și ca un vot de blam pentru precedesorul său…

Victoria de astăzi îi va permite , așa cum declara nu cu mult timp înainte de declanșarea Campaniei elctorale , de a-și continua proiectele în care unii nu au crezut deloc.

Cu atât mai mult este valoroasă această victorie pentru noul primar al Municipiului, Nicolae Barbu, cu cât ea vine pe fondul unui mandat , 2012-2016, în care primul edil a avut de achitat nota de plată extrem de piperată făcută în ultimul mandat din cei 16 ani de dictatură a lui Lucian Iliescu. Același Lucian Iliescu ce tocmai a fugit din partidul în care se aciuase (UNPR), înapoi în PNL, pentru a-l sprijini pe Florian Nicolae, având evident speranța ca acesta  să-l readucă în prim planul conducerii administrative a orașului. Din păcate socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg…

În concluzie felicitări noului primar al Municipiului, Nicolae Barbu, ale cărui ultime proiecte : Piața de Pește și  Zona de Agrement – Canal Camă se dovedesc de la o zi la alta că sunt o certă realizare în ciuda celor care au considerat-o un mare eșec.

Felicitări domnule primar Nicolae Barbu! Felicitări și contracandidaților d-stră , acelora   care nu au folosit armele denigrării,  manifestând mult  fair play, dovedind că pot fi cetățeni civilizați, care știu ce este bunul simț  și  ce reguli trebuie respectate într-o astfel de competiție!

Nu în ultimul rând , felicitări tuturor giurgiuvenilor care s-au prezentat la vot, indiferent pe cine au votat,  demonstrând la rândul lor
că au învățat care sunt  exercițiile democrației și că sunt responsabili, că le pasă  de ce se întâmplă cu orașul lor!

(Florian TINCU)    

 

3 COMENTARII

  1. Când în urmă cu ceva timp unii încercau să zică și ei că PNL a făcut o mare greșeală că s-a unit cu PDL,că a trecut peste noapte la PPE,că nu poate fi Blaga un lider al fostului PNL istoric,că Alinutza a fost pusă sefa de partid fără aleger și fără niciun merit,când unii spuneau asa ceva si multe alte lucruri de bun simț,erau etichetați drept comuniști,ciuma roșie,înapoiați,prosti s. a.Si acum ,în București,o regizoare de care n-a auzit nimeni îi face pe toti cei care au votat-o pe Firea ,adică 45% ) ,îi face prosti si înapoiați.O asemenea atitudine de dispreț fata de semeni si conationali nu credeam să existe la acest „popor tolerant,harnic,ospitalier etc.Dar știți când are românul asemenea calități?Când este vorba de străini,pe care îi pupă în fund,iar pe cei de același neam cu el îi scuipă în ochi!

  2. La aceste alegeri in primul rand a castigat omul Nicolae Barbu, de fapt primarul Nicolae Barbu, nu a castigat PSD-ul. Barbu nu este un politician adevarat, este un gospodar, ar face aceiasi treaba si daca ar fi din UDMR. Liberalii si pesedistii sunt toti o apa si un pamant, aceiasi politicieni care au dus pe romani la exasperare. A castigat nu pentru ca ar fi PSD-ul nemaipomenit ci pentru ca celalalt contracandidat este cu mult mai rau decat Barbu.