Ecaterina Andronescu, și mai recent   Gabriela Firea, fac dezvăluiri de-a dreptul  șocante despre Liviu Dragnea , cerându-i demisia. Iată de ce zilele acestea în culisele PSD se poartă negocieri intense…

Vicepremierul Paul Stănescu, aflat până nu demult  în tabăra lui Dragnea, pare  că a schimbat macazul  pledând acum cauza celor ce îl contestă pe ”il lider maximo”. Motivul acestei schimbări l-ar constitui modul în care se împart fondurile din Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Căci ca și în căsnicie , în politică certurile tot de la bani pleacă.  Discuţiile dintre cei doi lideri au fost de fiecare dată, spun apropiații,  dure, baronul de Olt  mărturisind mai multor deputaţi şi senatori social democrați că este într-adevăr foarte supărat…

La rândul lor, Mihai Tudose şi Marcel Ciolacu au și ei un rol în acest război intern, doar că Tudose  este ceva mai precaut (deh, doar vine din Servicii!), tatonând terenul și așteptând momentul potrivit potrivit pentru a-și doborâ prada.

Nu știm exact ce rol va juca în tot acest scenariu Niculae Bădălău.  Sunt voci din interiorul partidului care afirmă că  liderul giurgiuvean şi-ar fi adunat un grup  important în jurul său, fiind pregătit să sprijine, eventual, o demitere a lui Liviu Dragnea. Să nu uităm în acest sens celebra scrisoare a  senatorului Bădălău și nici de micile contre  din ultima vreme cu liderul social democraților. De data aceasta pretextul folosit de proaspătul președinte al Organizației Giurgiu, Niculae Bădălău, invocat de altfel și de  mulți alți importanți reprezentanți ai PSD, l-ar constitui faptul că actualul preşedinte  trage partidul în jos.

Victor Ponta are  și el rolul său extrem de important în  strategia de  izolare a lui Dragnea, devenind în ultima perioadă un adversar feroce a acestuia, mai ales prin declarațiile lansate în  spațiul public. Zvonurile nu exlud chiar  varianta ca Ponta să se întoarcă  la PSD, în calitate de președinte. De altfel toți cei ce îl contestă pe Dragnea, subliniază în mod clar  faptul că  declarațiile lor îl au drept țintă pe Dragnea  și nicidecum partidul. Aşadar, Victor Ponta, care  mereu şi-a lăsat o portiţă deschisă pe unde s-a zbenguit o vreme,  nu ar spune nu  unei  posibile fuziuni  între partidul Pro România  și PSD. Rămâne de văzut doar  din ce poziție…

Tot în acest context nu este de neglijat  nici atitudinea politică a unor alți membri importanți, social democrați. Este cazul facțiunii create în PSD Botoșani, Organizație  unde  deputatul Manuela Huncă  şi-a anunţat deja demisia din partid printr-o postare pe facebook. Potrivit unor surse acelaşi drum îl vor urma alţi doi parlamentari PSD, Răzvan Rotaru şi Tamara Ciofu.

O altă surpriză  vine din partea  fostului  premier Mihai Tudose, care a anunţat, miercuri, că va candida la funcţia de preşedinte al PSD Brăila. „DA, candidez! Dacă toată lumea îşi doreşte acest lucru, este o onoare!”, a scris Tudose pe pagina sa de facebook.

Prin urmare alegerile din  filialele ce au avut  până acum conduceri interimare  și-ar putea  schimba radical configurația și probabil și relația cu Centrul, respectiv cu liderul PSD.

În consecință  Liviu Dragnea trebuie să ia în calcul toate aceste schimbări și să-și organizeze urgent agenda, pentru că altfel s-ar putea trezi că  va fi trimis  la pescuit, pe Belina, de chiar susținătorii săi de până mai ieri.

Așteptăm acum să vedem cine va  cădea primul  în plasă și ce momeală se va folosi. Unii zic că Dragnea ar folosi ca nadă   Legea grațierii și a amnistiei. Alții sunt de părere însă că pe liderul social democraților nu îl mai poate scăpa de necazurile  ce-l așteaptă în toamna aceasta decât peștișorul de aur!

(Florian Tincu)