Este pentru prima data in ultimii 150 de ani cand acest eveniment astronomic va coincide cu „Luna albastra”

Anul 2018 va începe cu un eveniment astronomic rar. Pe 31 ianuarie va avea loc o eclipsa totală de lună, iar acest fenomen va coincide cu „Luna albastră”, pentru prima data la 31 mai 1866, potrivit iflscience.com.
„Luna albastra” nu are nimic de a face cu culoarea, ci totul ține de sincronizare. Luna albastra este un fenomen care apare odata la doi sau trei ani. Ultima data când ne-am putut bucura de acest eveniment astronomic a fost în iulie 2015.
De asemenea, eclipsele lunare au loc în timpul lunii pline, iar combinatia între o luna albastră si o eclipsa este foarte rară, ultima avand loc în anul 1866.
Fenomenul de anul acesta va fi vizibil doar din anumite parti ale lumii si va avea o durata de 77 de minute.  Locuitorii Asiei centrale si estice, Indoneziei, Noii Zeelande si Australiei, vor avea parte de cea mai buna imagine a evenimentului. Parti ale Americii de Nord vor putea observa doar o imagine partiala a fenomenului.
Cei care nu au posibilitatea sa vada spectacolul in intregime, o pot face online, multumita unor servicii precum Virtual Telescope Project si Slooh, asa cum ne informeaza Life Hacker

1 COMENTARIU

  1. […] Este pentru prima data in ultimii 150 de ani cand acest eveniment astronomic va coincide cu „Luna albastra” Anul 2018 va începe cu un eveniment astronomic rar. Pe 31 ianuarie va avea loc o eclipsa totală de lună, iar acest fenomen va coincide cu „Luna albastră”, pentru prima data la 31 mai 1866, potrivit iflscience.com. „Luna albastra” nu are nimic de a face cu culoarea, ci totul ține de sincronizare. Luna albastra este un fenomen care apare odata la doi sau trei ani. Ultima data când ne-am putut bucura de acest eveniment astronomic a fost în iulie 2015. De asemenea, eclipsele lunare au loc în timpul lunii pline, iar combinatia între o luna albastră si o eclipsa este foarte rară, ultima avand loc în anul 1866. Fenomenul de anul acesta va fi vizibil doar din anumite parti ale lumii si va avea o durata de 77 de minute.  Locuitorii Asiei centrale si estice, Indoneziei, Noii Zeelande si Australiei, vor avea parte de cea mai buna imagine a evenimentului. Parti ale Americii de Nord vor putea observa doar o imagine partiala a fenomenului. Cei care nu au posibilitatea sa vada spectacolul in intregime, o pot face online, multumita unor servicii precum Virtual Telescope Project si Slooh, asa cum ne informeaza Life Hacker Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro Articol sursa: Eclipsa totală de Lună,  la sfârșitul lunii ianuarie. […]