Disputele în PSD sunt departe de fi luat sfârșit. Deranjată de marșul de duminică din Capitală la care au participat aproape 60.000 de persoane, vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu,  a declarat că are informaţii care arată că unii primari din ţară ar fi plătit transportul protestatarilor care au venit sâmbătă să manifesteze la Bucureşti.

„Pot să vă transmit şi dumneavoastră ca să vedeţi mesajele care spun că unii primari – şi vă dau exemplu concret mesaj primit de la cineva din Roman – au plătit drumul, cheltuielile pentru transportul celor care au ieşit în stradă”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru Digi24.

„Dacă oamenii ies pentru că sunt nemulţumiţi este dreptul lor constituţional şi trebuie să-l respectăm. Dacă cineva vrea să arate că România este o ţară neguvernabilă, atunci atunci trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru acest lucru”, a adăugat vicepreședintele PSD.

Ca reacție la această declarație primarul localității Roman,   Lucian Ovidiu Micu , el însuși membru PSD, a declarat că nu înţelege de ce vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu a “mânjit” numele lui şi al oraşului, acuzându-l că a plătit oamenii să vină la protestul din Capitală.

“De-a lungul anilor, am fost martor la multe episoade în care adevărul a fost acoperit de minciuni şi îmi pare rău să observ că mai există politicieni care chiar nu mai au niciun scrupul. De dimineaţă, un cetăţean mi-a spus că fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Teodorescu, cunoscută ca ministrul Abramburica, şi-a permis să mă acuze public, fără nicio dovadă, că am plătit persoane să protesteze la Bucureşti împotriva Legilor Justiţiei. Nu înţeleg cum această femeie şi-a permis să mânjească numele meu şi al oraşului nostru cu astfel de minciuni sfruntate”, a scris primarul din Roman pe contul său de Facebook.

Micu mai  spune că dreptul de a protesta este al oamenilor, iar oamenii din Roman care au protestat la Bucureşti au făcut-o din cauza faptului că “în politică mai există personaje mizerabile”.

El le-a transmis locuitorilor din Roman să nu plece capul în faţa celor care îi jignesc şi speră ca Justiţia să lămurească adevărul.

Iritat de spusele d-nei Andronescu, primarul localității Roman, Lucian Ovidiu Micu a mai declarat că se gândește serios să o cheme în instanță pe aceasta, cerându-i să își dea demisia de onoare din postul de vicepreședinte al partidului .

Primarul Micu a mai precizat  că  în cazul în care se va dovedi  însă că el a plătit deplasarea protestatarilor  din Roman în Capitală,  își va da demisia  din toate posturile pe care le deține.

(Jurnal)