Casa Naţională de Pensii Publice aproape a finalizat recalcularea pensiilor, schimbare ce vizează aproape 300.000 de pensionari.

„După o perioadă intensă, în care au fost asigurate toate tipurile de servicii prevăzute de lege, casele teritoriale de pensii se apropie de finalizarea recalculării pensiilor care fac obiectul prevederilor Deciziei nr.702/2019 a Curţii Constituţionale a României.

Astfel, dintr-un total de 300.000 de dosare, au fost recalculate aproximativ 95%, iar deciziile au fost emise şi comunicate beneficiarilor. Pentru aceste pensii, creşterea medie a fost de 135 de lei. Procesul se va finaliza în scurt timp şi toate drepturile vor fi, astfel, achitate la zi”, a transmite Casa Națională de Pensii Publice. 

La nivelul județului Giurgiu, conform informațiilor furnizate de către directorul Casei Județene de Pensii, Marian Dumitru, un număr de 3.400 de dosare se încadrează în această recalculare, fiind finalizate peste 90% dintre acestea. Conform aceleiași surse, creșterea medie este cuprinsă între 200 și 300 de lei. 

(Jurnal)