Directia Finantelor Publice GiurgiuDupă ce, luni dimineaţă, activitatea din Direcţia Finanţelor Publice Giurgiu a fost oprită, timp de două ore, în solidaritate cu celelalte direcţii din ţară, în cadrul unui ”protest spontan” la care au participat cele câteva mii de angajaţi ai Agenţiei Naţionale a Finanţelor Publice, iată că de marți lucrătorii și-au reluat activitatea.

Așa cum ne spunea liderul de sindicat Petre Pană, angajaţii sunt  nemulţumiţi de faptul că, prin proiectul legii salarizării, veniturile le-ar putea scădea cu un procent cuprins între zece şi 35%. Astfel, într-un comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe se precizează că acţiunile de protest generate de tăierea salariilor au fost declanşate de salariaţi şi s-ar putea întinde pe o perioadă nedeterminată de timp, ceea ce ar putea duce la blocarea activităţii de colectare şi a activităţilor de relaţii cu publicul.

„În loc ca Guvernul României să plătească 35.000 de consultanţi fiscali nou angajaţi, cu salarii de 10.000 lei, dublu faţă de un salariat al sistemului Ministerului Finanţelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariaţi responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiţie mai realistă, corectă şi cu efecte în timp, care ar duce la atragerea şi păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face faţă noilor cerinţe în implementarea politicii fiscale”, se mai arată în comunicat.

„Sindicatele au făcut toate eforturile ca acest conflict să nu escaladeze, însă pasivitatea autorităţilor în a găsi soluţii i-a determinat pe salariaţi să reacţioneze necontrolat. O prelungire a acestui conflict ar pune în pericol însăşi punerea în practică a prevederilor actualului proiect al legii salarizării”, anunţă FNSF.

FNSF precizează că salariaţii din Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile subordonate nu beneficiază de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice altă funcţie care poate aduce venituri suplimentare.

Petre Pană, liderul sindicaliştilor din cadrul DGFP Giurgiu, a mai declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean” că:  cel puţin pentru moment, angajaţii Direcţiei  s-au întors la lucru, încă de luni după amiază, nefiind însă exclusă o nouă acţiune de protest în cazul în care revendicările nu vor fi luate în seamă…

(Jurnal)