Un invitat  la o emisiune de la Televiziunea Publică a fost depistat cu coronavirus la scurt timp după ce a întregistrat în platorurile TVR.

Din informațiile Paginademedia.ro, invitatul este rudă cu o doctoriță de la spitalul MAI- Gerota, unde a fost tratat fostul ofițer întors din Israel, de la care au pornit mai multe cazuri.

Potrivit  aceleiași surse, câțiva angajați TVR care au intrat în contact cu invitatul – inclusiv prezentatoarea emisiunii – sunt acum  în izolare la domiciliu și țin legătura cu Direcția de Sănătate Publică.

Până la ora publicării articolului, puțini dintre angajații instituției publice (cu excepția câtorva dintre cei care au lucrat pentru emisiune) știu despre invitatul infectat cu coronavirus.

Angajații TVR nu au fost anunțați, până la această oră, că un pacient infectat cu Coronavirus a fost în platourile instituției.

Cum au decurs etapele acestui caz neobișnuit

Luni seara, într-un studio TVR se filmează emisiunea Vreau să fiu sănătos (paradoxal titlu, nu-i așa ?!) La care au participat  mai mulți medici invitați. 

Din informațiile Paginademedia.ro, ulterior, unul dintre medicii invitații ia legătura cu producătorii emisiunii, pentru a le spune că soția sa, medic la spitalul MAI Gerota (pacientul cu numărul 30), a fost depistată cu Coronavirus și că urmează să își facă și el analizele.

După rezultatul analizelor, medicul revine cu un telefon spunânsd că este infectat, la rândul lui, cu Coronavirus. Coincidență sau nu, miercuri seara, TVR intră într-o revizie tehnică neanunțată! O noapte întreagă, sunt dezinfectate echipamente de emisie, pupitre, studiouri, holuri, redacții, locuri comune.

Potrivit informațiilor primate de la Paginademedia.ro, abia miercuri, în jurul prânzului, doar câțiva dintre cei din echipa care a lucrat la emisiune sunt anunțați să stea acasă din cauza situației cu invitatul infectat.

Vineri 13 martie , cel puțin patru angajați ai TVR au fost anunțați că trebuie să stea în izolare și să nu vorbească despre caz nici cu colegii: este vorba, potrivit informațiilor Paginademedia.ro, de cei care au fost aproape de invitat (printre aceștie sunetistul care i-a instalat microfonul, regizorul de platou și prezentatoarea Sonia Argint).

Unii dintre aceștia au fost contactați deja de Dirrecția de Sănătate Publică. Conform acelorași surse, angajații TVR nu au fost anunțați oficial de cazul invitatului confirmat ca infectat cu Coronavirus.

Contactați de Paginademedia.ro, câțiva dintre membrii echipei care au lucrat la emisiune nu au comentat situația. „Vorbiți la comunicare”, a fost răspunsul. Doar prezentatoarea Sonia Argint a răspuns întrebărilor Paginademedia.ro.

(Jurnal)