Așa cum anunțam în cursul zilei de luni, 5 octombrie, liderul social-democraților giurgiuveni, senatorul Niculae Bădălău, și-a dat demisia din funcția de conducere, rămânând doar vicepreședinte la Curtea de Conturi a României, înlocuit fiind cu Marian Mina.

O altă înlocuire, la nivelul conducerii unei filiale județene, este cea a liderului PMP Giurgiu, Ștefan Burlacu.

Colegiul Naţional al PMP a decis, în şedinţa de duminică, 4 octombrie, demiterea liderilor de organizaţii judeţene cu rezultatel slabe la alegerile locale (sub 5%). Prin această mişcare, partidul condus de europarlamentarul Eugen Tomac încearcă un restart forţat pentru rezultate mai bune la alegerile parlamentare. Deşi la nivel naţional PMP a fost peste aşteptări, în câteva judeţe rezultatele au lăsat de dorit. Pe lista celor demişi se găsesc şi parlamentarii Robert Turcescu, Cornel Bichineţ sau Cornel Sămărtinean.”, se arată într-un comunicat publicat de stiripesurse.ro.

În afara liderului giurgiuvean, alți zece președinți de filială și-au pierdut funcțiile, până la această dată nefiind decisă, încă, persoana care îi va înlocui, pe fiecare dintre cei demiși.

(Jurnal)