AcasăActualitateDupă mai bine de 25 de ani, giurgiuvenii racordați la sistemul centralizat ...

După mai bine de 25 de ani, giurgiuvenii racordați la sistemul centralizat  au din nou apă caldă la robinete

 În ședința din 30 aprilie a Consiliului local Giurgiu, primarul Nicolae Barbu promitea cetățenilor giurgiuveni apă caldă la robinete, furnizată de Uzina Termoelectrica. El releva atunci faptul că în Giurgiu  nu s-a mai dat apă caldă  de peste 25 de ani!  Încântați de faptul că o campanie de presă susținută de cotidianul nostru,  în acest sens,  a dat roade , ne-am adresat directorului Uzina Termoelectrică Giurgiu, ing. Sorin Cepraga, pentru a ne oferi mai multe amănunte:

Apa caldă în sistem centralizat am pornit-o imediat după ce s-a oprit încălzirea, în urma   campaniei de presă  pe care a susținut-o împreună, ținându-ne de cuvânt, așa cum a promis atât primarul Municipiului cât și noi…Avem în momentul acesta 23 de scări de bloc ce primesc apă caldă la robinet și sperăm ca până la toamnă să mai putem pune în funcțiune cel puțin 10-15. Sper să îi convingă, pe cât mai mulți cetățeni, în primul rând calitatea  serviciului, dar mai ales prețul la facturare. Eu sunt convins că prețul va fi primul argument convingător, comparativ cu prețul plătit pe factura consumului la boiler. Trebuie precizat că boilerul îți ia de trei ori prețul la apă caldă față de sistemul centralizat… Sigur că acum, la început, ne este greu, pierderile sunt puțin mai mari cauzate de numărul mic de utilizatori, dar sperăm să punem noul sistem în funcțiune, conform strategiei de încălzire, în acest fel pierderile vor scădea și astfel vom mări numărul de consumatori – a precizat directorul Termoelectrica.

Sorin Cepraga ne mai spunea că numărul de consumatori este cu atât mai mare cu cât pierderile sunt mai mici, iar ca efect, prețul  scade  semnificativ.

Mai trebuie spus că factura pentru consumul la boiler este cu mult mai scumpă, iar cantitatea de apă este limitată, mai ales dacă ai în familie mai mulți membri… Este extrem de dificil. Pentru a convinge locatarii de acest lucru  afișăm  la intrarea pe scara blocului, la avizier, pot vedea un calcul cu cât plătesc cei care sunt racordați la acest sistem centralizat, ce au apă caldă în permanență, de la Uzină, nu de la boiler. Cei care sunt racordați la sistemul centralizat plătesc 30-40 de lei/lună, având o cantitate de apă  de  care pot  beneficia nelimitat, pe când cei care au apă caldă de la boiler plătesc 150 de lei, numai energia electrică!  

Directorul Sorin Cepraga a subliniat importanța furnizării apei calde, în această perioadă critică mai ales către anumite instituții.   

Gândiți-vă că  folosim acest sistem și  furnizăm apă caldă la spital, unde pe timp de pandemie a fost esențial. Să nu mai adaug faptul că  la spital am furnizat agent termic până aproape de data de 1 mai. O altă facilitate pentru cetățeni constă în faptul că am început să furnizăm agent termic începând cu data de 15 octombrie, exact când începe frigul și că am  închis căldura în funcție de doleanțele cetățenilor – a menționat directorul Termoelectrica.

(Florian Tincu)

 

 

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
25.7 ° C
25.7 °
25.7 °
55 %
5.5kmh
24 %
mar
34 °
mie
33 °
joi
35 °
vin
34 °
sâm
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!