Cu doar câteva zile în urmă, locatarii blocului 62/2D, din municipiul nostru, au solicitat sprijinul publicației noastre. Concret, aceștia se plângeau de faptul că lângă blocul lor, o baracă a unui agent economic a fost transformată într-un veritabil depozit de deșeuri de toate felurile: pet-uri, sticle, resturi menajere sau chiar dejecții. Toate acestea au transformat zona, spuneau locatarii, într-un focar de infecție, aerul din vecinătate fiind, de altfel, irespirabil. 

La solicitarea publicației noastre, Primăria Municipiului Giurgiu a transmis, în cursul zilei de vineri, 25 septembrie, următorul răspuns: 

Având în vedere adresa dumneavoastră, înregistrată la Primăria Municipiului Giurgiu sub nr. 49233/21.09.2020, cu privire la construcția tip baracă, situată în bulevardul București, adiacent bloc 62/2D, sc. A, vă comunicăm că societatea se află în procedura de faliment, în acest sens a fost transmisă notificare către Management Consult I.P.U.R.L. Giurgiu, în calitate de lichidator judiciar al Societății Comerciale E&M SRL, pentru evacuarea construcției de pe terenul ce aparține domeniului public. 

Precizăm că, în cazul în care lichidatorul judiciar nu dă curs solicitării noastre, construcția va fi evacuată pe cale administrativă, conform Legii 50/1991”, se arată în răspunsul Primăriei Giurgiu. 

În aceste condiții, cetățenii din zona amintită pot respira, în curând, liniștiți, în condițiile în care focarul de infecție va fi desființat în scurt timp. 

(Jurnal)