Capturile poliţiştilor de frontieră din ultima perioadă dovedesc faptul că mulţi se pregătesc să dea lovitura  în  săptămâna 1-8 martie, aducând din Turcia mărfurile cele mai  solicitate  în această perioadă. 

Aşa se face că în  zilele de 21 şi 22 februarie, poliţiştii  giurgiuveni au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. În acest scop ei au  selectat pentru control mai multe mijloace de transport aparţinând unor firme de transport internaţional.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra a două autocare, poliţiştii de frontieră au descoperit, în calele acestora, 1.158 articole textile, parfumuri şi încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt şoferul autocarului, un cetăţean turc, în vârstă de 52 de ani şi o  româncă în vârstă de doar 20 ani. Cei doi au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia, cu scopul de a le comercializa şi că nu deţineau documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 263.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

(Jurnal)