Sub titlul:  ”EXCLUSIV. Un nou caz ”Portocală” iese la rampă în Giurgiu. Înregistrări EXPLOZIVE, jurnaliștii de la România TV prezintă opiniei publice o anchetă privind modul în care a fost cercetată una din afacerile de succes a familiei fostului primar al Municipiului, Lucian Iliescu.

În acest fel aflăm, chiar din gura unor apropiați ai lui Iliescu, acest mic Castro local, despre scenariul diabolic prin care fostul primar al Municipiului a țepuit orașul de Piața Centrală din Giurgiu, luând cu japca o halcă importantă a domeniului public, pe care a transformat-o în feudă proprie. Dar care (ca o ironie a sorții)  i-a fost ”furată”, cum consideră el, astăzi, tocmai de cei cărora le-o dăduse spre administrare.

Anchetați în calitate de suspecți, după ce au pus mâna ilegal pe afacerea fostului primar al orașului, cei doi patroni ai Pieței Centrale Giurgiu (Pavel Marian și Ștefan Petrescu), plătesc acum ”bani grei drept consultanță fix soției magistratului care s-a ocupat de cercetarea cazului” – după cum susțin jurnaliștii postului TV, mai sus menționat.

În imaginile filmului pe care vi l-am pus la dispoziție, echipa România TV  a stat de vorbă cu cei implicați în acest caz considerat de ei ”de-a dreptul șocant”. Dialogurile au fost filmate cu o cameră ascunsă, motiv pentru care calitatea imaginilor este mediocră. În continuare vă oferim textul materialului filmat de către jurnaliștii de la România TV, în care actorii principali ai acestui litigiu declară  răspicat că multă vreme, în Giurgiu,  nu se făcea nimic fără avizul , implicarea și  spre beneficiul direct  al lui Lucian Iliescu.

”Un nou caz ”Portocală” iese la rampă în Giurgiu. Situația este cu adevărat halucinantă! Procurorul Radu Cazacu îi audiază pe suspecții din dosar după ce i-a reținut, iar mai apoi aceștia semnează contracte de asistență juridică cu concubina procurorului! Vorbim de un megaconflict de interese, pentru că Radu Cazacu valorifică informațiile obținute în audieri, iar mai apoi suspecții plătesc consultanța către mama copilului recunoscut de Radu Cazacu! ”Mizeria” este anchetată de Secția Specială, structură operativă pe care mulți dintre procurorii cu probleme penale, o vor desființată.

Totul a început în 2015 când procurorul Radu Cazacu, pe atunci procuror DNA, deschide un dosar pe baza unor suspiciuni apărute în presa locală. Dosarul a fost, însă, clasat ulterior. Marian Pavel ( actualul administrator și Patron al Pieței Centrale- n.n.), unul dintre suspecții audiați atunci de Cazacu, a ajuns să stăpânească piața Centrală din Giurgiu. Omul nu vrea să vorbească în fața camerei de filmat. Recunoaște, însă, neoficial, că afacerea a fost pusă pe picioare de familia fostului primar.”

Discuție Reporter – Patron Pavel Marian

Reporter: – De ce știe toată lumea că asta e piața care a fost a lui Iliescu?

Patron: Așa știu toți! Că ”de facto” era afacerea de familie! Păi așa tot orașul, în perioada aia, era afacerea de familie a familiei Iliescu, că nu se făcea nimic în orașul ăsta fără să… Asta, pe care o vedeți dumneavoastră aici, s-a făcut în 2011, atunci când el era primar. Ori cum puteam eu sau asociatul meu să facem o afacere de asemenea anvergură fără acceptul lor? Când zic ”accept” înțelegeți mai multe!

Rep: Când v-a luat cu ”zurgălăi” ați dat o declarație. Ce ați spus în ea atunci vis-a-vis de această piață?

Patron: Eu, într-adevăr, așa am zis: ”domnule, toate afacerile din Giurgiu, inclusiv cele din zona Centrală, supravegheate, monitorizate, coordonate de familia Iliescu. Pentru că ăsta era adevărul!”

Rep: În această poveste este și o bucată imorală: pe dumneavoastră vă apără acum concubina domnului procuror! Cu alte cuvinte el știe exact ce este în dosar!

Patr: Ea este una dintre avocații mei! Eu am mai mulți avocați!

Celălalt individ ajuns peste noapte mare patron, Ștefan Petrescu, ia foc când află de ce echipa România Tv îl caută.

Discuție Reporter – Patron Ştefan Petrescu

Reporter: … (biiip!)… e numele meu și sunt de la România TV!

Ștefan Petrescu: Nu înțeleg cu ce… Eu n-am ce discuta!

Rep: Firma dumneavoastră îi dă bani doamnei Calagiu Teodora! Este concubina procurorului care v-a anchetat!

Ș.P:  Nu mai pot să…

Rep: Dar de ce-i dați bani? Pentru ce sunt banii ăia? Îmi spuneți și mie, vă rog, pentru ce sunt banii?

Patronul Petrescu se urcă în mașină și pleacă…Reporterul strigă după el: – Dar pentru ce sunt acei bani? Disperarea lui Petrescu e vizibilă și într-o altă filmare făcută cu camera ascunsă.

Ș.P:  Delapidări… Totul s-a făcut pe numele meu!

Rep: Totul e pe numele tău?

Ș.P:  Păi da normal! Ce să zic? Extrase de conturi! Că mi-am luat banii și i-am dus în… (biiip!)? Pe numele meu, băi, frate, bani scoși! Ce n-ai înțeles?

Imediat după clasarea dosarului de la DNA, cei anchetați de procurorul Cazacu fac contract cu concubina acestuia, virându-i apoi sume uriașe de bani drept consultanță. Teodora Calagiu se bâlbâie când e pusă să explice de ce primește bani de la oamenii anchetați de concubinul ei cu care are un copil.

Discuție Reporter – Concubina procurorului

Rep: De ce vă dau acești oameni bani? De ce v-ar da? Că n-au probleme!

Teodora Calagiu: Pentru că-i reprezint atât în dosare civile cât și-n dosare penale.  Faptul că apar în presă diferite chestii mă lasă fix rece! Știu ce fac, știu pentru ce am încheiat niște contracte…

Rep: Nu e oarecum imoral, ținând cont că ei au fost la un moment dat anchetați de domnul procuror Cazacu, care este concubinul dumneavoastră?

T.C: Faptul că au fost anchetați acum ani de zile de domnul procuror Cazacu asta nu mă-mpiedică pe mine să-mi fac treaba.

Rep: Suspiciunea este că acești bani sunt, de fapt, șpagă pentru domnul procuror!

Teodora Calagiu  râde. – Nu este nicio șpagă pentru domnul procuror! Ce nebun, ce tâmpit încasează bani, plătește la stat… ca să dea șpagă?

Rep: Un nebun disperat!

T.C: La domnul procuror n-a ajuns nicio șpagă, n-are legătură cu dosarele mele, mi le țin doar pentru mine, strict ce discutăm discutăm despre cea mică…

Rep: Ați fost audiată la SIIJ?

T.C:  Da! Da, am fost audiată la SIIJ! Când a fost cu mine a fost cu mine, când a fost la serviciu nu știu, nu cunosc…

Rep: Ați mai apărat clienți care au fost anchetați de concubinul dumneavoastră?

T.C: Clienți anchetați… nu știu să fi avut… clienți anchetați de către dumnealui.  Domnul Pavel a venit la mine…

Iliescu avea firma înregistrată în Seychelles

Pentru a intra iremediabil în posesia afacerilor fostului primar al orașului Giurgiu (Lucian Iliescu- n.n.) era nevoie doar de schimbarea acționariatului off-shore-ului din Seychelles, firma-mamă care deține pachetul majoritar al SRL-ului din România. Aici își intră în rol o fostă avocată căreia i-a fost suspendat dreptul de a profesa.

(**Arhipelagul Seychelles este situat la nord-est de Madagascar şi include 115 de insule. Limba oficială este engleza, franceza şi creola. Republica Seychelles este membră a Commonwealth-ului, a Națiunilor Unite şi a Organizației statelor Americane.)

Domnul Petrescu, prin interpusul Lupu Roxana, cu acte false, în septembrie 2019, a făcut demersuri în fața autorităților din Seychelles să obțină, repet, prin fals atestat inclusiv în cadrul unui dosar penal din România printr-o expertiză de specialitate, a falsificat toate documentele necesare obținerii părților sociale acestui off-shore care este acționar în cadrul societății cu răspundere limitată din România”, a declarat avocatul Bogdan Cimbru.

Discuţie reporter – ROXANA LUPU, Fost avocat

Rep: Cum v-ați recomandat dumneavoastră la Seychelles avocată, când dumneavoastră nu mai aveți dreptul să profesați această meserie?

Roxana Lupu: Nu există așa ceva! Sunteți într-o gravă eroare!

Rep: Adică! Care e eroarea?

R.L: Eu doar atât am de declarat!

Rep: Am corespondența! Le-ați spus celor din Seychelles de la Camera de Comerț că sunteți avocată!

R.L: Nu există Cameră de Comerț și nu există corespondență între mine și Camera de Comerț!

Rep: Ce-ați căutat acolo, doamnă?

Roxana Lupu închide telefonul…

Doamna Lupu Roxana, din punctul meu de vedere, induce în eroare autoritățile atât din România cât și din străinătate, nu deține această calitate, aspect confirmat inclusiv de baroul București în scris, minte în fața autorităților din Seychelles, induce în eroare atât autoritățile cât și ABOL-ul, societățile care dețin registrul acționarilor reali din off-shore, dumneaei arogându-și calitatea de avocat și mai mult decât atât de reprezentant inclusiv al domnului Iliescu Adrian invocând faptul că îl reprezintă pe Iliescu Adrian fără să aibă vreun mandat special în acest sens”, a precizat avocatul Bogdan Cimbru.

În procesul comercial din Seychelles, instanța a trecut la verificarea tuturor documentelor care au stat la baza transferului de părți sociale din 2019 în urma căruia Ștefan Petrescu a devenit acționar majoritar. Odată finalizată operațiunea, puzzle-ul penal din România cade. Și odată cu el ies la iveală și actorii care l-au ticluit.

„Devine cel puțin ciudată, suspicioasă, nefirească, TC 01.09…TC 01.11 asocierea dintre Pavel Marin, Petrescu, Lupu Roxana și, conform articolelor din presă și fotografiilor pe care le-am văzut cu toții în presă, întâlniri în spații publice făcute cu fostul procuror de caz. Eu, personal, n-am avut nicio întâlnire cu domnul procuror! Ce-au avut de discutat după închiderea dosarului?”, a mai precizat avocatul Bogdan Cimbru.

Echipa România TV a dat peste procurorul Cazacu la ieșirea din piața Centrală din Giurgiu. Adică fix în epicentrul învârtelii anchetate de el! Magistratul s-a comportat aidoma unui derbedeu… a înjurat!

Discuţie reporter – patron Piața Centrală, MARIAN PAVEL

Rep: Nu v-a surprins domnul procuror Cazacu că a venit la dumneavoastră la piață?

M.P: Domnule, lăsați-mă cu procurorii ăștia!

Rep: Păi ce-a căutat el la prima oră la piață la dumneavoastră?

M.P: Domnule, eu v-am spus ce-am avut de făcut, lăsați-mă pe mine cu procurorii ăștia, că n-am eu treabă cu ei!

Rep: Păi au ei!

M.P: Niciodată în viața mea n-am suportat milițienii și procurorii!

În finalul imaginilor prezentate de jurnaliștii postului de televiziune, se precizează: ”Povestea cu iz penal este anchetată de Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție”.

 La rândul nostru, am dorit să vă prezentăm acest material pentru a vă demonstra că fostul primar al orașului, pe care destui îl regretă încă și astăzi, nu a făcut nimic din patriotism local, din dorința de a dezvolta acest Municipiu, de a ridica standardul de confort al giurgiuvenilor, ci doar pentru câștigul său personal, după cum susțin și declarațiile celor ce apar în imaginile de mai sus. În spatele fiecărei pavele, a fiecărei bănci, borduri, pavaj, clădire se ascundea un interes personal al familiei Iliescu.

O parte dintre cei ce l-au slujit cu devotament, pe vremea când Lucian Iliescu se afla pe cai mari, nu numai că au împrumutat ulterior din metodele acestuia, ci chiar le-au folosit împotriva lui, încercând să îl deposedeze, așa cum demonstrează ancheta jurnaliștilor de la România TV, de câteva din proprietățile sale.

Lucian Iliescu rămâne după cum se constată, pentru giurgiuveni un coșmar de care vom scăpa cu greu, de numele acestuia fiind legat cel al clanului interlop, Butoane, moartea unui tânăr baschetbalist american, repartițiile dubioase ale apartamentelor prim ANL, alocarea ani de-a rândul a unor sume importante oamenilor de casă ai familiei Iliescu, acordarea unor terenuri prin trecerea din domeniul public în domeniul privat al unor terenuri strategice pentru oraș, lui și acoliților săi, așa cum s-a întâmplat și cu terenul din Piața Centrală, subiectul materialului de față.

De precizat însă că deși există suspiciuni rezonabile în privința celor menționate mai sus, de-a lungul mandatelor sale Lucian Iliescu nu a fost niciodată anchetat, pentru simplul fapt că fostul primar al orașului nu obișnuia, aproape niciodată, să semneze documente ce l-ar fi putut incrimina ulterior.

(Jurnal)