Timp de două săptămâni, comercianții Halei centrale din municipiu și-au închis boxele. Motivul îl constituie lucrările de renovare și modernizare. De altfel, publicația noastră a tras, în nenumărate rânduri, semnale de alarmă către autorități cu privire la aspectul clădirii, la mirosurile din zonă și, nu de puține ori, chiar și la calitatea mărfii vândută în Hală. De multe ori, se ridica din umeri, se arunca răspunderea dintr-o parte în alta, iar cei care sufereau erau tot consumatorii, obligați să circule pe culoare insalubre, întunecate și, de multe ori, adevărate capcane pentru încheieturi, din pricina denivelărilor din pardoseală.

După atâta timp, iată că, pe data de 10 septembrie, au început lucrările halei vechi, atât la exterior, cât și la interior. Este vorba, conform informațiilor furnizate de Primăria Municipiului Giurgiu, despre lucrări de înlocuire a tâmplăriilor, de schimbare a acoperișului, vopsire, dar și lucrări de reparații la fațada exterioară.

Conform acelorași informații, lucrările ar trebui să fie gata pe 24 septembrie, cei câțiva muncitori prezenți la lucru în ziua documentării noastre (joi, 17 septembrie), spunând că șansele sunt destul de mari să se încadreze în timp.

La întrebarea reporterilor noștri, despre ce au găsit sub stratul de tencuială veche și plină de mucegai, muncitorii au indicat, simplu, cu capul spre o zonă care încă nu a apucat să fie tencuită, imaginile de mai jos fiind destul de concludente.

Toate lucrările au fost executate împreună cu operatorii economici din Hala Veche, în sarcina cărora a intrat schimbarea tâmplăriei de la fiecare boxă, acolo unde acest lucru chiar a fost necesar.

Din păcate, încă nu se intervine la subsolul clădirii, despre care unii comercianți ne spuneau că este un real pericol, întrucât acolo ar fi apă și dejecții, ce stau, de altfel, de multe ori și la baza mirosurilor greu de suportat în anumite momente ale zilei.

(Jurnal)