razvan-cuclametrouDupă ani de amânări, metroul bucureştean se extinde, în sfârșit,  cu două noi staţii: Laminorului şi Străuleşti, din zona de nord-vest a Capitalei. La evenimentul organizat de Ministerul Transporturilor și  de Metrorex, a fost prezent și Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, alături de alți reprezentanți la nivel de conducere ai autorităților administrației publice, ai constructorilor și ai Metrorex.

Este  corect să precizăm că aceste lucrări s-au demarat cu 2 ani în urmă , iar acest eveniment  trebuie să reprezinte un lucru de normalitate în orice stat civilizat și nicidecum un exercițiu de imagine.

De precizat faptul că  reprezentanții  constructorilor cât și cei ai Metrorex au încercat să ” îi aburească ” pe jurnaliști și pe oficiali spunând că execuția lucrării s-a realizat în termenul stabilit . Bucureștenii prezenți la eveniment cât și jurnaliștii nu i-au lăsat netaxați  reamintindu-le acestora că  stațiile trebuiau terminate cu doi ani în urmă!

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 250 de milioane de euro, fiind alocați și bani europeni. Următoarea stație ar trebui să fie cea din Drumul Taberei. Vom vedea însă cât vom avea de așteptat  pentru  finalizarea acesteia, știut fiind că firmele noastre constructoare rămâne tributare sintagmei românești lucru bun la …9 luni!

Să sperăm că nu vor trece încă 2 ani până la intrarea ei în funcțiune , stația  trebuind să fie gata  în 2018.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. fix in pix ne doare pe noi de metroul bucurestean! exact asa cum si pe bucuresteni ii doare tot in pix de Giurgiu! Uitati-va bine la el ! Omul asta nu va reusi nici in 30 ani sa refaca podul de la Gradistea! de ce? Simplu! pentru ca nu el decide acolo! si podul acela nu va mai exista niciodata! ordine de sus!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.