După 15 mai, spectacolele nu vor mai avea loc! Restaurantele ridică încă probleme. Ce se va întâmpla cu Hotelurile…

0
151

Premierul Ludovic Orban a declarat la Digi24, că ridicarea restricțiilor din timpul stării de urgență se va face gradual.  Astfel, evenimentele cu un număr mare de participanți, cel mai probabil, nu vor mai putea avea loc.

În această categorie sunt incluse  și spectacolele. De asemenea, în ceea ce privește restaurantele, prim-ministrul spune că riscul epidemiologic este mare.

„Această ridicare a restricțiilor se va face în etape, gradual. Vom lăsa un timp după ridicarea restricțiilor pentru a vedea dacă contextul epidemiologic evoluează într-un fel sau altul și abia după ce vom consolida niște ridicări de restricții, vom ridica și alte restricții”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Șeful Executivului a afirmat că există un sistem de evaluare a riscului epidemiologic aferent fiecărei măsuri iar Guvernul va lua măsurile de relaxare “acolo unde există cel mai mic risc”.

Nu cred că se poate renunța la restricția legată de spectacole, unde se adună un număr foarte mare de persoane și unde riscul de transmitere a virusului este foarte mare. În general, locurile unde se adună foarte multă lume și stau o perioadă de timp și la o distanță mică se vor relua mai greu – a spus premierul.

În ceea ce privește hotelurile, Orban a afirmat că, în viziunea sa, ele vor putea funcționa.

 Despre perioada de 1 mai și eventualele planuri pe care românii le au pentru această perioadă, el a precizat că după relaxarea măsurilor, oamenii vor trebui să respecte recomandările privind distanțarea, purtarea măștii în spații închise, spălatul mâinilor.

Fac un apel către oameni să fie la fel de repsonsabili, să nu lase garda jos. Paza bună trece primejdia rea”, a atenționat Orban.

(Jurnal)