Dunărea Giurgiu, o surpriză plăcută la turneul de handbal junioare 3 de la Brazi

0
548

Performanță remarcabilă a tinerelor hadbaliste de la SCM Dunărea Giurgiu care au reușit să obțină locul secund la turneul amical de handbal de la Brazi, rezervat junioarelor 3, desfășurat în perioada  30-31 august, dotat cu Cupa de Vară.

Cu două săptămâni înaintea startului în Campionatul național de handbal pentru junioare 3, echipa Dunărea 2020 Giurgiu se omogenizează prin susținerea de meciuri amicale. Giurgivencele de la Dunărea au participat în perioada 30-31 august la Cupa de Vară desfășurată în orașul prahovean, Brazi.

Surpriza plăcută au constituit-o junioarele 3 de la Dunărea Giurgiu antrenate de Relu Lixandru care au terminat competiția pe locul secund după ce au obținut patru victorii clare din cele cinci meciuri: 24-19 cu CS Activ Prahova Ploiești, 27-26 cu CS Brazi,19-5 cu ACSO Juniorul Călărași, 29-17 cu ACS Victoria Olteni.

În finala turneului, giurgiuvencele au întâlnit echipa gazdă CSO Tricolorul Breaza de care a fost învinsă cu scorul de 17-33.

În finală, trupa lui Relu Lixandru a fost privată de arbitrajul ostil de care a avut parte şi a pierdut cu 17-33.

Oaspetele au fost sancționate cu trei lovituri de la șapte metri în primele trei minute de joc.

„Bomboana pe colivă” a fost pusă în minutul 4, când cea mai bună jucătoare a celor de la Giurgiu, inter-ul stânga, Amalia Crăciun, fost eliminată surprinzător, după o împingere ușoară. Hanbalista celor de la Dunărea a văzut direct cartonașul roşu.

Văzând maniera de arbitraj ostilă, antrenorul Relu Lixandru a introdus în teren în minutul 5, șapte fete mai mici cu un an.

Pentru fete, urmează debutul la Campionatul Național de junioare 3, care va începe pe 18 septembrie 2022.

Lot CSM Dunărea 2020 Giurgiu: Georgiana Lis, Marina Hodivoianu, Amalia Crăciun, Carla Boștină, Crina Gărăgou, Alexandra Drăgan, Manuela Dicu, Maria Țurcaș, Alina Țogoe, Amalia Velicu, Alexandra Pașalău, Cătălina Frunzescu, Antonia Dedeu, Roberta Ioniță.

(Costel Spînu)