La alegerile de duminică, 27 septembrie, în  75 de localități din țară, alegerile locale s-au desfășurat fără certuri și țipături pentru simplul motiv că la funcția de primar nu a participat decât un singur candidat. Comuna Gostinu din Giurgiu este una dintre ele. Aici, după cum titra o publicație națională, până și adversarii politici l-au  votat pe aspirantul la funcție…

Candidatul a fost nimeni altul decât Dumitru Văcaru, ce conduce destinele gostinenilor de 12 ani. De data aceasta fostul viitor primar a stabilit și un record, obținând 100% din voturi!

Primul mandat l-a obținut ca primar în 2008 și de atunci a câștigat mandat după mandat, cu procente covârșitoare.

Oamenii din partea locului, cu care am stat de vorbă,  sunt  foarte mulțumiți de prestația edilului. Mulți spun că dacă îl ajută Dumnezeu să fie sănătos, alesul lor  va fi primar și după ce iese la pensie, lăudându-l că ”e tare gospodar”. De aceeași părere  sunt chiar și adversarii săi politici, care nu s-au încumetat să desemneze un candidat care să se confrunte cu Dumitru Văcaru.

Primarul  le spunea jurnaliștilor, imediat după numărarea voturilor, că abia așteaptă să reînceapă lucrările deja demarate în comună. Pentru deplină transparență el a pus în centrul comunei un panou  unde se regăsesc toate proiectele sale, cu dorința ca oamenii să judece singuri ce a făcut și ce nu.  Astăzi, în comuna Gostinu atât străzile principale cât și ulițele sunt asfaltate. Fondurile europene l-au ajutat să refacă una dintre cele două școli dar și grădinița, în timp ce tinerilor, mai mari ca vârstă, le-a  construit o discotecă în aer liber și un  teren de fotbal, să aibă unde petrece timpul liber. Păcat că pandemia asta îi obligă pe toți să stea departe,  deocamdată, de distracția de sfârșit de săptămână, sportul fiind printre singurele activități cu ajutorul cărora își mai umplu timpul liber.

Pe lângă infrastructură comuna a beneficiat și de alte proiecte realizate. Una dintre ele  este  canalizarea, toți gostinenii beneficiind astăzi de apă în curte. Primarul Văcaru mai are în portofoliu un proiect cu care speră să-i dea gata pe consătenii săi: aducțiunea conductei de gaz în comună. Un obiectiv care le va ușura enorm de mult viața socială locuitorilor de aici.

Întrebat care este rețeta succesului său, primarul Dumitru Văcaru ne spunea:

Ca și în viață, și în politică, secretul este munca. Am muncit, am fost serios, și iată că oamenii au avut încredere în mine. De altfel, este vorba despre exemplul propriu, despre respectul pe care nu îl impui, ci îl insufli. Nu am impus niciodată, nimic, nimănui. Poate și acesta este un ingredient al rețetei succesului, cum ați spus dumneavoastră. Repet, cu riscul de a-i supăra, probabil, pe unii: dacă ești serios și muncitor, atunci vin și recunoașterea, și respectul celorlalți”, a încheiat primarul comunei Gostinu.

(Jurnal)