joi, aprilie 24, 2025
Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Dumitru GRIGORE (PSD): „Din scaunul de consilier, judeţul se vede ca având un potenţial deosebit, ce trebuie valorificat”

Dumitru GRIGORE (PSD): „Din scaunul de consilier, judeţul se vede ca având un potenţial deosebit, ce trebuie valorificat”

0
Dumitru GRIGORE (PSD): „Din scaunul de consilier, judeţul se vede ca având un potenţial deosebit, ce trebuie valorificat”

grigore dumitruNăscut pe 23 noiembrie 1969, în comuna Ogrezeni, consilierul judeţean social-democrat se consideră un bun organizator, dedicat respectării termenelor, obişnuit cu lucrul în echipă, în condiţii de stress, cu o bună capacitate de integrare în orice colectiv.

A absolvit, după ce a terminat şcoala generală din comună, Liceul Silvic Brăneşti, iar apoi, câţiva ani mai târziu, s-a îndreptat către Universitatea din Braşov, unde a devenit licenţiat în Ştiinţe Administrative (Drept Administrativ).

În prezent este consilier judeţean, membru în comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului, fiind, în paralel, şef serviciu administrativ la o SC NBG SRL Bolintin Vale, dar înainte de asta a lucrat ca şi contabil pentru ROMCEREAL SA (1990 – 2000) şi CITO Tântava (2000 – 2004). Nu îi este străină munca în administraţie, fiind, în perioada 2004 – 2008, viceprimar al comunei Ogrezeni, iar în mandatul 2012 – 2016 consilier judeţean. Se lasă cu greu convins să vorbească despre el, pentru că, spune Dumitru Grigore, nu îi place să se laude. Cu toate acestea, s-a lăsat angrenat în a răspunde câtorva curiozităţi ale noastre.

Reporter: – Vă aflaţi la al doilea mandat de consilier judeţean. Cum arată acesta?

Dumitru Grigore: – Mandatul cu numărul doi înseamnă, cel puţin pentru mine, aşa cum percep lucrurile în teritoriu, aşteptări mai mari de la Consiliul Judeţean Giurgiu. Vorbim aici despre proiecte noi pentru judeţ, care să cuprindă şi zonele mai defavorizate ale judeţului, în special comunele din sud şi centru, unde ne confruntăm, în primul rând, cu o îmbătrânire accentuată a populaţiei. Pe de altă parte, mai înseamnă şi continuarea şi finalizarea proiectelor deja începute, care vizează drumurile judeţene, spitralul judeţean şi chiar spitalele din teritoriu, care au mare nevoie de investiţii.

R: – Ce s-a schimbat în bine şi ce s-a schimbat în rău în judeţ, în aceste două mandate?

D.G. – Dacă vorbim de schimbările în bine, aici pot menţiona o echipă tânără, o majoritate politică confortabilă, şi dorinţa de a realiza o serie de proiecte utile pentru dezvoltarea judeţului. Cât priveşte schimbarea „în rău”, cum aţi numit-o, ar fi bugetul destul de mic pentru investiţii şi eşecurile din mandatul anterior, care influenţează în mod negativ bugetul actual al judeţului, şi aici mă refer în special la proiectele cu finanţare europeană nefinalizate.

R: – Aţi trecut prin două „lupte” electorale: în 2012 şi în 2016. Cum vi s-au părut?

D.G.: – Prima campanie, cea din 2012, a fost, din punctul meu de vedere, una mai lejeră, dar „zgomotoasă”. Atunci eram sub sigla USL, eram siguri de victorie. Cât priveşte cea de a doua campanie, o consider ca fiind una adevărată, fără caravane, bannere, afişe, ci una „door to door”, zic eu, una foarte bine organizată şi coordonată de conducerea judeţeană a PSD. O listă de consilieri în marea lor majoritate tineri, un program bun de dezvoltare a judeţului, acestea au fost ingredientele victoriei zdrobitoare din a doua campanie la care am participat.

R: – Care sunt priorităţile unui consilier judeţean, care vine din altă zonă decât municipiul Giurgiu?

D.G.: – Nu pot spune că la preluarea mandatului de consilier judeţean mi-am stabilit o listă de priorităţi pentru zona în care locuiesc, în detrimentul altor zone din judeţ sau a municipiului. Orice proiect care presupune creşterea nivelului de trai al locuitorilor judeţului înseamnă o prioritate pentru mine.

R: – Cum se vede, din scaunul consilierului judeţean, judeţul Giurgiu?

D.G.: – Mi-aţi cerut să răspund sincer la această întrebare…mă doare să o spun, este un judeţ puţin rămas în urmă, dar, pe de altă parte, o spun cu bucurie că este un judeţ cu un potenţial economic deosebit, care trebuie valorificat: portul, Zona liberă, zona Comana, Cetatea Giurgiului. Nu trebuie uitat, sub nicio formă, nici potenţialul agricol imens pe care îl avem aici.

R: – Care a fost cea mai grea decizie de până acum?

D.G. – O întrebare la fel de grea ca şi răspunsul…cred că cea mai grea decizie a fost în anul 2008, când a trebuit să candidez la funcţia de primar al comunei Ogrezeni.

R: – Ce face consilierul judeţean Dumitru Grigore în timpul liber?

D.G. – Majoritatea timpului liber – atunci când acesta există – mi-l petrec acasă, cu familia. Dar nu mă dau în lături de la activitatea mea preferată: mersul, kilometri întregi, pe bicicletă. În rest, mă delectez cu muzica folk, cu sportul şi filmele SF.

R: – Dacă ar fi nevoie să faceţi o alegere, între munca în sectorul privat sau cel de stat, ce aţi alege?

D.G. – Şi una, şi alta. Sunt un om care a lucrat şi la stat, şi la privat. Depinde ce aşteptări am de la locul de muncă. Trebuie să ştii să munceşti în echipă şi să îţi faci treaba, corect şi onest. Dacă te implici la fel de mult în munca pe care o faci şi pui suflet, satisfacţiile vor fi, întotdeauna, aceleaşi.

R: – Ce puncte forte şi ce puncte slabe are consilierul judeţean Dumitru Grigore?

D.G. – Dacă vă referiţi la calitatea mea de consilier judeţean, punctele forte ar fi experienţa politică şi administrativă de care dispun…Punctele slabe, prefer să nu le divulg, să nu aibă „duşmanii” cum să mă „agaţe”, la un moment dat! Dacă îl întrebaţi pe omul Dumitru Grigore, la puncte forte aş trece corectitudinea, seriozitatea, punctualitatea, onestitatea şi prudenţa. Aici, îmi permit să dezvălui punctele slabe: puţin pesimism şi o doză de nemulţumire faţă de mine.

R: – Ce îşi doreşte consilierul Dumitru Grigore să facă pe viitor?

D.G. – Întâi de toate, să fiu sănătos, pentru a putea fi cât mai mult timp alături de copiii mei (cei doi băieţi de 19, respectiv 8 ani), şi să fim, în continuare, o familie la fel de unită ca şi până acum. Din punct de vedere politic, îmi doresc ca, beneficiind de o anumită experienţă şi cunoştinţe, să rămân alături de echipa consilierilor judeţeni, să pot sprijini la dezvoltarea comunităţii, pentru a mă putea lăuda că las şi eu câteva lucruri bune în urma mea.

R: – Toate aceste planuri nu pot fi puse în practică fără un sprijin puternic… deci, cine este cel mai mare susţinător?

D.G. – Întâi de toate, familia mea. De fapt, cred că cel mai mare susţinător îmi este soţia, care mi-a fost alături şi la bine, la victorii, dar şi la greu, la înfrângeri…apoi, pot spune că susţinători puternici îmi sunt şi toţi cei apropiaţi!

A consemnat Oana Călin

 

 

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
23.8 ° C
23.8 °
23.8 °
40 %
5.8kmh
45 %
J
24 °
vin
25 °
S
25 °
D
17 °
lun
16 °
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com