DSP Giurgiu infirmă orice caz de infectare cu Coronavirus în județ

0
1556

Recent, pe site-urile de socializare au apărut mai multe informații conform cărora, la nivelul județului nostru, ar fi deja confirmate două cazuri de infectare cu coronavirus. 

Referitor la acest aspect, conducerea Direcției de Sănătate Publică Giurgiu a transmis, în cursul serii de vineri, un comunicat. Iată, mai jos, textul integral al acestui document: 

„Referitor la postarea apărută pe rețelele de socializare, prin care se popularizează știrea că în județul Giurgiu sunt confirmate două cazuri de infectare cu COVID 19, Direcția de Sănătate Publică Giurgiu comunică faptul că această informație este nefondată. 

Precizăm că până la această dată (și oră) nu există rezultate de laborator care să ateste faptul că vreunul dintre cazurile suspecte de COVID 19 este pozitiv. 

Solicităm publicațiilor sau persoanelor care postează în spațiul public astfel de informații, să le verifice prin intermediul instituției noastre. 

Având în vedere evoluția situației din ultimele zile și gravitatea vehiculării de informații false în mass-media și în mediul on-line cu privire la evoluția COVID 19 r4 natură să determine panica în rândul cetățenilor, ne vedem nevoiți să apelăm la instituțiile abilitate în aplicarea prevederilor art. 404 Cod Penal”, se arată în comunicatul DSP Giurgiu. 

(Jurnal)