Declarațiile ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe tema posibilității instituirii de noi restricții, pe fondul creşterii semnificative a numărului de îmbolnăviri din ultima perioadă, rămân în zona contradicțiilor și a aruncării vinei pe oameni. „Ține doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu”, a afirmat ministrul.

Cu alte cuvinte, Tătaru îi face pe români responsabili de orice, în timp ce guvernul nu este răspunzător de nimic, deși a permis începerea școlilor într-un haos total și a organizat alegerile locale în condiții de pericol pentru siguranța populației.

„Degringolada generată de începerea noului an școlar a fost cauzată de lipsa unor reguli clare stabilite de guvern, care a aruncat toate acțiunile organizatorice în spatele autorităților publice locale.

În aceste condiții, este evident că interesele electorale ale PNL sunt mult prea mari în acest moment, motiv pentru care nu le pasă ce se întâmplă cu sănătatea oamenilor.

Pentru a respecta regulile și a se proteja, oamenii au nevoie de un guvern responsabil și capabil să gestioneze situația. Însă cu Orban și Tătaru, care se ocupă de pandemie, evoluția îmbolnăvirilor a ajuns de-a dreptul îngrijorătoare. Să nu mai vorbim de faptul că măștile promise populației din luna mai abia acum au început să fie scoase la suprafață de Guvernul liberal.

Consider că amenințările cu impunerea de noi restricții, despre care se tot vorbește în ultimele zile, nu reprezintă altceva decât o nouă dovadă a incapacității acestui guvern de a gestiona efectele pandemiei.

Din nefericire, așa cum au mai făcut în repetate rânduri de la izbucnirea crizei epidemiologice, guvernanții își imaginează, în mod total eronat, că prin inducerea fricii în români rezolvă situația gravă generată de COVID-19 și pot ascunde neputința de a lua măsurile corecte”, a scris, pe contul său de socializare, deputatul giurgiuvean Elena Cristina Dinu. 

(Jurnal)