Dr. Alexandru Rafila: „Suntem, pe primul loc în lume la mortalitatea raportată la populație!” Caz fără precedent după al doilea război Mondial!

0
181

Suntem, pe primul loc în lume în ceea ce privește mortalitatea raportată la populație” spune Alexandru Rafila, susținând că una dintre soluțiile propuse de OMS este creșterea numărului de persoane vaccinate. Este motivul demersului disperat al Organizației Mondiale care și-a trimis reprezentanții în România dorind probabil să vadă cu ochii lor ce se întâmplă într-o țară în care deși se moare tot mai mult, foarte puțini dintre cetățeni s-au vaccinat, deși au suficiente doze pentru populație.

Doctor Rafila a mai spus că alături de expertul OMS specializat în astfel de situații de criză de sănătate și împreună cu specialiștii INSP și cu reprezentanții guvernului vor găsi „o soluție să nu mai fie atâția morți”.

El a precizat că este nevoie ca soluțiile  găsite să fie înțelese și acceptate de populație, pentru a putea fi aplicate. „În ultima săptămână au fost 2.300 de morți, este fără precedent, cred, după al doilea Război Mondial”, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila a mai arătat că rata mare de pozitivare, de 25-30%, arată o transmitere intensă comunitară a virusului și avertizează că acest număr este în relație cu numărul deceselor.

Numărul de decese va trena după câteva săptămâni de la înregistrarea acestui număr mare de cazuri, adică avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult la numărul uriaș de cazuri pe care îl avem”, a mai explicat Alexandru Rafila.

(Jurnal)