Două zile, trei accidente în județul nostru

0
299

Un minor care a traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure a fost accidentat de un conducător auto care consumase băuturi alcoolice.

Miercuri, 15 august a.c., ora 19.50, un bărbat de 41 ani, din municipiul București, în timp ce conducea autoturismul pe strada Bujorului, din satul Dărăşti Vlașca, comuna Adunații Copăceni, a accidentat ușor un minor de 6 ani, din localitate care, în calitate de pieton, a traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure.

Minorul a fost transportat la o unitate sanitară din municipiul București pentru acordarea de îngrijiri medicale și efectuarea de investigații de specialitate, fără a rămâne internat în spital.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămarea corporală din culpă.

O tânără șoferiță a fost rănită ușor în urma unui accident rutier produs de conducătorul unui atelaj hipo, care nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers.

La data de 15.08.2018, în jurul orei 21.00, un bărbat de 43 de ani, din comuna Singureni, județul Giurgiu, în timp ce conducea un atelaj hipo pe Drumul Județean 411, în satul Crânguri, la intersecția cu strada Bujorului, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcției de mers către stânga și a acroșat un autoturism condus regulamentar de o tânără de 30 de ani, din municipiul București.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei autoturismului, care a fost transportată la Spitalul Județean Giurgiu în vederea acordării de îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest polițiștii au constat că tânăra nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar pentru conducătorul atelajului aparatul a indicat valoarea de 1,19 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămarea corporală din culpă.

Nu a acordat prioritate de trecere și a accidentat un pieton care se angajase în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni, semnalizată prin marcaje și indicator

Joi, 16 august a.c., ora 07.40, un tânăr de 21 ani, din comuna Stoenești, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Național 5, în localitatea Călugăreni, nu a acordat prioritate de trece accidentând o femeie de 46 ani, din comuna Călugăreni, județul Giurgiu, pieton care se angajase în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni semnalizată prin marcaje și indicator.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a pietonului, care a fost transportat la o unitate sanitară din municipiul București pentru acordarea de îngrijiri medicale și efectuarea de investigații de specialitate.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămarea corporală din culpă.