Perioada 7 – 9 martie nu a fost deloc una liniștită pentru pompierii giurgiuveni, fie că au avut de intervenit în situații medicale (vorbim aici despre echipajele SMURD care s-au deplasat la 20 de intervenții – hipertensiuni, cefalee, vertijuri, tahicardii, traumatisme), fie că au intervenit la incendii.

Prima alarmă s-a dat pe 7 martie, la ora 16,35, când, din cauza unui scurtcircuit electric, un cablu electric a fost cuprins de flăcări în comuna Prundu. La intervenție au sosit cei de la Punctul de Lucru Greaca, care au constatat, la fața locului, că acel cablu ardea, astfel că au întrerupt alimentarea acestuia cu energie electrică de la stâlpul de tensiune, ulterior fiind anunțați cei de la ENEL pentru remedierea problemei.

A doua zi, la ora 15,13, au fost solicitați ca, în localitatea Bolintin Vale,să intervină pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș, o bucată de tablă de pe coama acoperișului unui imobil, care fusese smulsă de vântul puternic.

Tot ieri, subunitățile ISU Giurgiu au intervenit pentru stingerea unui număr de trei incendii de vegetație uscată, resturi menajere și vegetale, incendii ce au fost înregistrate atât în municipiul Giurgiu, cât și în localitățile Valea Plopilor și Tegheș.

(O.C.)