„Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a premiat miercuri, 8 iunie, la Palatul Parlamentului, cele 90 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare la a XVII-a ediţie a Competiţiei Naţionale “Şcoala Europeană”.        

Competiția națională pentru obţinerea certificatului „ŞCOALĂ EUROPEANĂ” valorizează parteneriatele școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Prin această iniţiativă, care a fost lansată în anul 2004, Ministerul Educaţiei încurajează şi motivează participarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale şi contribuie la dezvoltarea mobilităţii internaţionale şi la schimbul intercultural.

Certificatul “Şcoala Europeană” este valabil trei ani.
Pentru ediţia din acest an au fost luate în considerare activităţile şi proiectele desfăşurate în perioada septembrie 2019 – iulie 2022.
Şcolile câştigătoare primesc alături de certificatul “Şcoală Europeană” şi o sumă de 5.000 lei care va putea fi folosită pentru dotări.

Școlile premiate  din județul Giurgiu sunt Școala Gimnazială Nr.7 Giurgiu  și Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Bolintineanu” Bolintin Vale. Acestea au fost reprezentate, în cadrul festivității, de inspectorul școlar general, prof. Adelina Sîrbu, inspectorul școlar pentru proiecte educaționale, prof. Corina Staicu, de prof. Roxana Roșu și prof. Iuliana Beldiman – directori,  prof. Mihaela Enache- director adjunct, de profesor coordonator de proiecte Erasmus+,  Marinela Anghel și de elevii Maria Buzea și Marius Păun.

Printre școlile europene din județul Giurgiu, premiate la edițiile anterioare se numără și Școala Gimnazială ,,Sf. Martiri Brâncoveni” Giurgiu  Liceul Tehnologic ,,Ion Barbu” Giurgiu și Școala Gimnazială ”Savin Popescu”  structură a Liceului Tehnologic ,,Ion Barbu” Giurgiu.

Felicitări tuturor acelora care au făcut posibile aceste rezultate: coordonatorilor proiectelor europene derulate în cele două unități de învățământ din jud. Giurgiu, echipelor manageriale, cadrelor didactice, elevilor implicați și părinților!”

(Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu)