incendiu-mare-pompieri-728x336

Ieri ( luni 17 octombrie),  ora 15:14, echipajele I.S.U. Giurgiu au fost solicitate prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în satul Tufa, localitatea Mihăilești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD aparținând Gărzii de intervenție Mihăilești. S-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 40 mp din acoperișul confecționat din lemn și învelit cu tablă al locuinței.                                                                                                                                                                              

Astăzi , 18 octombrie, la miezul nopții ( ora 00:13), I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Singureni,pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o altă locuință. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumăaparținând Punctului de Lucru Călugăreni. S-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 10 mp, 2 tone lemne, aparate de tâmplărie și aparatură electrocasnică. 

Cu nici o oră mai târziu ( ora 00:52), I.S.U. Giurgiu a fost solicitat  din nou să intervină, de data aceasta  în localitatea Novaci, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o altă locuință. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD aparținând Gărzii de intervenție Mihăilești. S-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului care se manifesta la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 40 mp.

 Inspectorii ISU , constatând probabil că în cazurile de mai sus cauza principală a fost folosirea defectuoasă a circuitelor electrice, face mai multe  precizări.

  Pentru prevenirea incendiilor din cauze de natură electrică, recomandă atât persoanelor fizice cât și celor juridice următoarele : 

– executarea instalațiilor electrice numai de către personal autorizat (se va interzice executarea sau folosirea instalațiilor improvizate), – verificarea periodica a instalațiilor electrice și înlocuirea celor uzate, – dimensionarea instalațiilor în funcție de consumator, – folosirea siguranțelor fuzibile și calibrate ( se va interzice supradimensionarea elementelor de protecție), – interzicerea montării instalațiilor electrice direct pe elementele combustibile, – respectarea distanțelor față de materialele combustibile.