Două incendii de gospodării și două de vegetație uscată stinse de pompierii giurgiuveni în ultimele 24 de ore

0
211

Două incendii au avut loc, în ultimele zile, în gospodării din localitatea Cărpenișu. În ambele situații, cauza probabilă de producere a evenimentelor a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul.  

Alarma a fost dată azi-noapte. Incendiul a fost observat destul de târziu, iar flăcările s-au extins cu repeziciune.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal și ISU Dâmbovița, cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Au ars acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 400 mp, electrocasnice, unelte electrice, lemne de foc și s-au degradat pereții anexelor din cauza acțiunii apei și a flăcărilor. La o anexă învecinată, au ars acoperișul pe circa 50 mp și au fost distruse bunurile din interior.

Totodată, pompierii giurgiuveni au mai participat și la stingerea a două incendii de vegetație uscată, în următoarele localități:

  • Poenari: au ars aproximativ 200 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială;

  • Călugăreni: au ars aproximativ 10 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise”.

(ISU Giurgiu)