Două autoturisme, marca Renault, căutate de autoritățile belgiene, descoperite în P.T.F. Giurgiu

0
346

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, două autoturisme aflate în atenția autorităţilor din Belgia. 

„La data de 14.12.2022, în jurul orei 09:20, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, o autoutilitară marca Volkswagen, condusă de un cetăţean bulgar, în vârstă de 53 de ani, care transporta pe platformă două autoturisme, marca Renault, model Scenic.  

Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că certificatele de înmatriculare al autoturismelor tractate nu întrunesc condițiile de fond și formă ale unor documente autentice, fiind false total, mijloacele de transport figurând ca bun căutat pentru confiscare, alerte emise de către autoritățile din Belgia.

Cetățeanul bulgar a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismele figurează ca fiind căutate pentru confiscare, acesta efectuând transportul, în regim de curierat, în Bulgaria.

Bunurile sus-menționate, estimate la o valoare de 100.000 lei, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de „tăinuire”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1 din Codul Penal, „uz de fals” faptă prevăzută și pedepsită de art. 323 Cod Penal și „fals material în înscrisuri oficiale” faptă prevăzută și pedepsită de art. 320 din Codul Penal”, precizează Compartimentul purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)