Dotările de la ISU Giurgiu ne situează înaintea altor judeţe din România, chiar şi înaintea Bulgariei  

0
217

 cj-1-fb„Am reuşit, în ultimul timp, să fim înaintea colegilor noştri din cele două ţări – România şi Bulgaria – prin dotările pe care le-am accesat prin fonduri europene. Comisia Europeană ne-a pus pe mijlocul Dunării un sac de bani, şi ne-a spus: dacă vreţi să îi luaţi, trebuie să lucraţi împreună. Cred că acesta este cel mai mare câştig al nostru din ultimii 15 ani, de când facem proiecte comune Giurgiu – Ruse: faptul că suntem prieteni şi că am învăţat să lucrăm împreună”, declara, recent, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Giurgiu, şeful ISU Giurgiu, colonelul Emil Apostol.

Întrunirea la care a parti-cipat şeful ISU a fost prilejuită de lansarea unui nou proiect de protecţie civilă în Euroregiunea Giurgiu – Ruse, în valoare de aproximativ cinci milioane de euro, finanţat din fonduri europene.  CJ Giurgiu este liderul proiectului care se desfăşoară în parteneriat cu Direcţia de Apărare împotriva Incendiilor şi Protecţie Civilă Ruse şi are ca obiectiv general îmbunătăţirea managementului comun al riscurilor în zona transfrontalieră, iar ca investiţii presupune, în cele 36 de luni de implementare a proiectului, construirea la ISU Giurgiu şi reabilitarea la Ruse a unor clădiri pentru realizarea de baze tehnico-materiale în vederea creşterii vitezei de răspuns în situaţii de urgenţă.

Prezent la conferinţa de lansare a proiectului, vicepreşedintele CJ Giurgiu, Lucian Corozel, a declarat:  „Experienţa anterioară a învăţat autorităţile din Giurgiu şi Ruse că au de parcurs împreună acelaşi drum, şi să facă toate demersurile necesare în vederea asi-gurării unor servicii profesioniste şi la nivelul cel mai înalt al dotărilor pentru intervenţiile în caz de urgenţă”.

La evenimentul găzduit de Consiliul Judeţean Giurgiu au mai participat subprefecţii de Ruse, Svilen Ivanov şi Valentin Colev, directorul executiv al Asociaţiei Euroregiunea Giurgiu – Ruse, Lili Ganceva, managerul de proiect, Miruna Eftimiu.

Proiectul lansat săptămâna trecută la Giurgiu poartă numele „Investiţii pentru o regiune sigură Judeţul Giurgiu şi Districtul Ruse”, şi are o valoare totală de 5,05 milioane euro, cofinanţat de UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

(Jurnal)