Dotările  cu utilaje  continuă la DJTADCT Giurgiu,  până în ultima zi a anului…!

0
343

Deși am crezut că recenta noastră vizită la sediul Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor și Control Trafic Giurgiu (DJTADCT), era și ultima pe acest an, iată că un nou eveniment important ne-a făcut să luăm legătura cu directorul acestei instituții, ing. Marius Olteanu.

Motivul este noua achiziție pe care DJTADCT a făcut-o din dorința de a ușura intervențiile cu utilajele de deszăpezire, în perioadele cu căderi masive de zăpadă. Este vorba despre un plug și o sărăriță, aceasta din urmă pentru dotarea unei autobasculante mai vechi, 8×4 – ne spunea directorul Marius Olteanu. Acest lucru a fost posibil în urma  ultimei rectificări bugetare care ne-a oferit această oportunitate. Asta pentru că , așa cum vă precizam anterior celelate utilaje prezentau o stare precară fiind aproape impracticabile…

Dacă aș da puțin timpul înapoi și aș încerca să fac un tablou al echipamentelor de deszăpezit drumurile județene, sunt convins că m-ar trece fiorii. Totul se reducea la un tractor cu lamă, un buldoexcavator  și un UNIMOG cu lamă.

Asta era toată ”flota” destinată pregătirilor de iarnă la momentul venirii mele aici. În primul an al instalării mele pe această funcție am  achiziționat o sărăriță nouă și un plug de zăpadă. Au urmat un încărcător frontal și 2 autobasculante – 8×4, echipate cu freze și lamă…Aș mai putea adăuga doar că noua investiție de care v-am vorbit se ridică la aproape 268.000 de lei.

În consecință, la acest moment pot spune că nu ne mai trebuie aproape nimic, decât sănătate și putere de muncă. Și nu uitați că la toate acestea se vor adăuga în anul următor dotările din cadrul proiectului European – ne-a mai precizat directorul DJTADCT Giurgiu.

Întrebat dacă drumurile județene au întâmpinat probleme la zăpada căzută cu câteva zile în urmă, directorul Direcției ne spunea că ninsoarea n-a avut  puterea de a le mai crea dificultăți. Adevăratele probleme vor apărea însă în primăvară când va trebui să intervenim cu reparații la tot ce va lăsa iarna în urmă, pe aceste drumuri …– preciza ing. Marius Olteanu.

 

(Florian Tincu)