Acasă Actualitate Dosar penal pentru un individ care deși primea bani să întrețină peste 150 de câini, îi ținea într-o mizerie înfiorătoare! Atenție, sunt imagini ce vă pot afecta emoțional! ( FOTO)

Dosar penal pentru un individ care deși primea bani să întrețină peste 150 de câini, îi ținea într-o mizerie înfiorătoare! Atenție, sunt imagini ce vă pot afecta emoțional! ( FOTO)

0
Dosar penal pentru un individ care deși primea bani să întrețină peste 150 de câini, îi ținea într-o mizerie înfiorătoare! Atenție, sunt imagini ce vă pot afecta emoțional! ( FOTO)

Datorită salariaților din Biroul pentru Protecția Animalelor Giurgiu, un număr de 153 de patrupede au fost salvate și plasate într-un adăpost aparținând Consiliului județean Giurgiu.

Bărbatul, care nu se prea ocupa de ele, este acum cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de rănire sau schingiure a animalelor.

Pentru clarificarea situației cu privire la acțiunea de joi, 2 decembrie, în satul Izvoru (comuna Gogoșari, jud. Giurgiu), facem următoarele precizări:

Acțiunea de joi, 2 decembrie, din sat Izvoru a fost organizată de către Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, Biroul pentru Protecția Animalelor, pentru punerea în aplicare a unui mandat de percheziție și s-a desfășurat sub coordonarea Comisararului de Poliție, Gelu Ciocîrlan. Descinderea a avut loc puțin după ora 6:00 dimineața și a durat până în jurul orelor 19:00. La intervenție au participat polițiști din cadrul biroului de protecție a animalelor, criminalistică și Serviciul acțiuni speciale.

Din primele constatări făcute la fața locului (în locația respectivă s-au găsit animale rănite, schingiuite, foarte bolnave, majoritatea cu râie, răni deschise și diferite plăgi, tumori, unele fără adăpost, zeci de cățele gestante, iar altele care abia fătaseră, toate într-o mizerie de înfiorătoare), Poliția a decis ridicarea cu ordin de plasare a animalelor aflate în situație de pericol.

În acest fel s-au ridicat cu ordin de plasare 148 de animale (fără a fi luați în calcul și puii abia fătați, ci doar mamele). Toate animalele ridicate au fost preluate și se află acum în custodia Consiliului Județean Giurgiu.

Deși numărul animalelor aflate în situație de pericol, găsite la fața locului, a depășit așteptările noastre, s-au găsit soluții pentru preluarea, transportul, tratamentul medical și adăpostirea acestora. Toate animalele au fost identificate/microcipate la fața locului și s-au făcut fișe individuale cu detaliile preliminare, urmând a fi completate la momentul consultului medical amănunțit și a efectuării analizelor medicale specifice. Toate detaliile medicale vor fi probe în dosarul penal deschis pe numele deținătorului.

Animalele cu probleme grave de sănătate și cele de talie mică au fost internate în clinici veterinare pentru acordarea de ajutor medical. Absolut toate animalele ridicate sunt în siguranță și primesc cea mai bună îngrijire. După expirarea termenului legal de 75 de zile, ele pot fi adoptate, iar decizia în legătură cu persoanele cărora le vor fi date spre adopție animalele este a Consiliului Județean Giurgiu.

Având în vedere faptul că animalele ridicate fac obiectul unui dosar penal și a faptului că deținătorul nu a colaborat, ci a manifestat o atitudine ostilă, agresivă, proferând injurii și amenințări la adresa politiștilor și a celorlalte persoane aflate la fața locului și doar prezența polițiștilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale a calmat spiritele, până la expirarea termenelor legale de reabilitare a animalelor, nu vor fi date detalii despre locația/locațiile în care se află animalele. Aceste aspecte sunt cunoscute de instituțiile statului: Poliție și Consiliul Județean Giurgiu.

Se pare că anumite persoane din anturajul deținătorului (care probabil sunt complici și beneficiari ai ajutoarelor obținute din donațiile pentru aceste animale) sunt foarte „interesate” acum de bunăstarea animalelor, deși când acestea erau chinuite la deținător, nu au avut nici cea mai mică grijă.

Așadar, tuturor persoanelor de bună credință, dorim să le transmitem următorul mesaj: în acest moment toate animalele sunt salvate, tratate, îngrijite, reabilitate, spre a putea fi date în adopție.

Am primit zeci de mesaje în privat, în mai multe limbi (probabil de la persoane fizice și juridice care i-au sprijinit pe Fane Dumitrașcu și Petra Ciocan sau Asociația lor: ”Lucky Dogs”), cu diferite solicitări. Nu am putut încă raspunde mesajelor, deși o vom face. Înțelegem faptul că sunt îngrijorați, mai ales că de-a lungul timpului au trimis sume importante de bani care nu au fost folosite, din păcate, pentru animalele în numele cărora erau solicitate.

Volumul de muncă în acest moment este imens și prioritatea noastră este salvarea animalelor. Vă rugăm să înțelegeți acest lucru! Acum animalele sunt pe mâini bune, sunt salvate și vom da detalii despre fiecare în parte.

Există mesaje în care ni se oferă, uneori, și ajutor. Precizăm că acesta este binevenit și vom stabili modalitățile de colaborare în mesaje private. Vom avea nevoie, mai ales pe partea de adopții, când animalele vor fi reabilitate.

Din păcate, intenția bună a persoanelor fizice sau juridice, din țară și străinătate, de a ajuta acești crescători „salvatori” de animale, a condus la perpetuarea unei situații din care animalele au avut de suferit, beneficiarii sumelor de bani donate fiind Fane Dumitrașcu și Petra Ciocan.

Acest lucru este clar și din faptul că după condamnarea concubinei, Fane Dumitrașcu, neavând niciun venit, nu a acceptat ajutorul ONG-urilor care au propus preluarea animalelor. Acesta dorea doar bani în cont și eventual hrană pentru animale. Există mărturii ale persoanelor care, pentru a salva acești câini, efectiv îi cumpărau de la Fane Dumitrașcu. Acest lucru s-a întâmplat constant, până la momentul intervenției Poliției.

Poate așa se explică faptul că la fața locului s-au găsit zeci de cățele gestante (una a fătat ieri dimineață) și mame cu pui. Acestea erau sursă de venit.

Vom reveni cu informații și cu fotografii, inclusiv de la fața locului. Reiteram: volumul de munca este imens și prioritatea noastră este salvarea animalelor.

In fotografiile acestei postari am ales sa vă arătam o cățelușă foarte bătrână preluată joi, cu infecție groaznică la ochi. Deja a fost operată în prima zi în custodia noastră, iar acum se simte foarte bine. Din păcate sunt zeci de câini cu infecții, tumori, picioare rupte, schingiuite s.a.m.d. care necesită intervenții chirurgicale.

De precizat că setările FB nu au permis selectarea „instituție publică”, ci doar „organizație non-guvernamentală” la crearea paginii. De asemenea, contul „Consiliul Județean Giurgiu (Protecția animalelor)”, de pe care se gestionează pagina mai sus menționată, a putut fi creat numai cu acest nume, din cauza limitărilor FB.

Această pagină prezintă activitatea Compartimentului pentru Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Giurgiu, instituție publică de interes județean. Așadar facem parte din aparatul propriu al Consiliului Județean Giurgiu, care este instituție publică.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
86 %
3.1kmh
22 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
16 °