Cu doar câteva zile în urmă, pe site-ul jurnalgiurgiuvean.ro publicam, sub titlul „SCANDAL! Un comerciant de carne își vinde produsele ca în Evul Mediu, chiar în Hala Centrală și  sub nasul medicilor DSVSA!”, o serie  de imagini ce au fost transmise pe adresa redacției noastre de către cititori, imagini în care se putea observa cum, din portbagajul unui autoturism parcat în apropierea Halei Centrale, era tărâtă o carcasă de oaie, printre trecători , expusă microbilor din zona de trecere către boxa proprietarului, Nelu Bălăceanu.

Mai mult, cei care ne-au trimis imaginile declarau, la vremea respectivă, că animalul,  nu prezenta nicio ștampilă aplicată de către DSVSA Giurgiu. La scurt timp de la apariția materialului pe jurnalgiurgiuvean.ro, proprietarul boxe, Nelu Bălăceanu ne-a contactat, afirmând că în ziua respectivă nu și-a alimentat cu marfă boxa, c și  că de fapt  ar fi ajutat un prieten să cântărească o oaie.

În cursul zilei de joi, 18 octombrie, victima colaterală , Nelu Bălăceanu a revenit la sediul redacției „Jurnal giurgiuvean”, împreună cu cel care i-a solicitat ajutorul, pentru a ne convinge că ceea ce s-a prezentat în materialul nostru a fost un simplu incident nefericit, greșit interpretat de cei care au asistat la el.

Ce  declară proprietarul oii

„Am cumpărat de la un cioban din zonă o oaie, iar omul mi-a spus că are 25 de kilograme. Ca să fiu sigur că nu mă minte, l-am rugat pe nea Nelu să mă ajute să cântăresc oaia, și el a fost de acord. M-am dus, am cântărit-o și avea fix 25 de kilograme, deci omul nu m-a mințit. Acum, nea Nelu a picat prost în chestia asta, eu nu vreau și nici nu am vrut să îi fac rău…!”, a declarat  I.Țogoe, peoprietarul animalului ce a stârnit indignarea cititorilor noștri.

Contrazicându-l parcă pe proprietarul animalului, cititorii ne-au mai semnalat faptul că autoturismul din care a fost descărcată carcasa de oaie, ar  fi staționat în zonă încă vreo câteva ore. Ba mai mult una din surse ne întreba zeflemitor dacă nu cumva oaia a plecat singură pe ușa din spate a boxei, ridicând astfel un semn de întrebare, asupra veridicității spuselor celor doi…

Întrebați despre acest  nou aspect, cei doi prieteni au susținut că  intervalul staționării a fost doar de câteva minute, exact cât a fost cântărit animalul. Chiar și așa, simplul fapt că într-o boxă din hală a fost transportat în mod primitiv un animal cu proveniență incertă, fără buletin de analize, fără documente însoțitoare, este un lucru ce ar trebui să dea de gândit salariaților din DSVSA care uneori, vezi cazul de față,  doar se prefac că lucrează. Vorba ceea, timpul trece, leafa merge, iar noi ne facem că…plouă ! În mod normal clonsumatorii doresc să-i vadă aproape permanent pe reprezentanții acestei instituții în spațiul dedicat comercializării produselor alimentare, în acest fel simâindu-se în siguranță. În contextul de mai sus cel prejudiciat cel mai tare rămâne proprietarul boxei care n-a ținut cont de sintagma cu ”facerea de bine…!”, urmând să suporte acum, singur, consecințele.

(Ana Lanconi)