Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetățeni turci care au încercat să intre ilegal în România, folosind cărți de identitate emise de autoritățile bulgare ce aparțineau altor persoane.

 La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasageri într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, două persoane, un bărbat și o femeie, care au prezentat la controlul de frontieră cărți de identitate emise de autoritățile bulgare.

Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii de frontieră au constatat că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, fapt pentru care s-au extins verificările.

În continuarea cercetărilor, s-a constatat că cei doi pasageri sunt cetățeni turci, iar cele două cărți de identitate prezentate la controlul de frontieră aparțin altor persoane. Aceștia au declarat că au procurat cărțile de identitate din Istanbul în schimbul sumei de 1.000 de euro pentru fiecare carte de identitate în parte, cu scopul de a ajunge în Germania.

Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, șoferul și cei doi cetățeni turci au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.