Doi șoferi de autocar au încercat să mituiască un polițist de frontieră din Giurgiu cu 1.000 de euro, pentru a nu anunța faptul că în autocar au fost găsiți doi sirieni fără documente.

Polițistul a informat Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, iar oamenii legii au făcut un flagrant. Alături de cei doi a fost trimis în judecată și un ghid turistic.

Direcția Generală Anticorupție din Giurgiu și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de migranți și a unui al treilea inculpat, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, relatează Mediafax.

Dosarul penal a fost constituit după denunțul depus de un polițist de frontieră la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu.

Incidentul a avut loc pe 18 august, când, în timp ce verifica un autocar al unei firme de transport persoane care face curse între Grecia și România, la intrarea în țară, polițistul a depistat doi cetățeni sirieni, ascunși în compartimentul de odihnă al șoferilor, care intenționau să intre în mod fraudulos pe teritoriul României.

(JGR)