Doi polițiști giurgiuveni, condamnați DEFINITIV pentru luare de mită

0
1206

Ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au efectuat urmărirea penală într-un dosar penal, în care doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au fost condamnați definitiv pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

La data de 4 august a.c., prin decizia Curții de Apel București, cei doi polițiști au fost condamnați definitiv la executarea unor pedepse cu închisoarea.

Astfel, primul inculpat, Popa Niculae, la data săvârșirii faptelor șef al Postului de Poliție Frătești din cadrul I.P.J. Giurgiu, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 8 luni, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (7 acte materiale) și trafic de influență.

Cel de-al doilea inculpat, Anghel Alexandru Cristian, la data săvârșirii faptelor ajutor șef post la aceeași subunitate de poliție, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, 1 lună și 10 zile, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 acte materiale) și furt.

În fapt, în perioada aprilie – mai 2016, cei doi agenți de poliție, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au pretins și primit sume de bani și bunuri de la mai multe persoane, cercetate în cadrul unor dosare penale instrumentate la nivelul subunității de poliție respective, cât și de la conducători auto opriți pe timpul efectuării acțiunilor pe linie de supraveghere, dirijare și control al traficului rutier și nu au dispus măsurile de sancționare a acestora pentru contravențiile constatate.

Totodată, fostul șef de post a pretins și primit suma de 500 de lei de la administratorul unui depozit de material lemnos, pentru a interveni pe lângă reprezentanții Gărzii Forestiere și I.P.J. Giurgiu, care efectuau un control mixt la depozitul respectiv, pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale, pentru contravențiile/infracțiunile constatate.

Pe timpul efectuării cercetărilor s-a mai stabilit că inculpatul Anghel Alexandru Cristian a sustras o sumă de bani de la un conducător auto oprit pentru control”, se arată într-un comunicat al DGA – SJA Giurgiu.

Probatoriul în această cauză  a fost administrat de către ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu, care au efectuat activitățile de urmărire penală dispuse către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.