Doi  migranți sirieni pe post de…fructe!

0
288

migranti-sirieni-descoperiti-vama-veche_thumb2În data de 15 august, puțin peste miezul nopții (ora 01.30), la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul turc Serdal K., în vârstă de 35 ani, la volanul unui autocamion cu remorcă, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, fructe din Turcia pentru Danemarca.

Cu ocazia controlului specific, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, folosind aparatura pentru detecţia bătăilor inimii, a depistat  în cabina şoferului, ascunse sub patul de odihnă al acestuia, doi tineri.

La cercetări, s-a constatat că cele două persoane sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 16 respectiv 19 ani, care au declarat că la sfârşitul lunii trecute au plecat din Turcia cu intenţia de a ajunge în Germania, îndrumaţi fiind, prin telefon, de un conaţional a cărui identitate nu o cunosc. În urmă cu o zi, au fost preluaţi dintr-o parcare din Bulgaria de cetăţeanul turc, Serdal K., care i-a ascuns în cabina camionului.

Poliţiştii de frontieră le-au întrerupt călătoria celor doi, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi tinerii imigranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)