big-bulgaria-doi-imigranti-au-murit-inecati-si-patru-sunt-dati-disparuti-in-dunare


Foto
Locul în care se bănuiește că s-au înecat migranții. Căutările continuă în Dunăre … 

Nu demult eram îngroziți urmărind pe televizoare imagini cu refugiați înecați în mare, fără să credem că așa ceva s-ar putea întâmpla chiar  la doi pași de noi…

iată că în data de 8 septembrie   doi migranți au murit înecați și patru sunt în continuare dați dispăruți după un naufragiu petrecut  pe Dunăre, în apele teritoriale bulgare, a anunțat marți poliția de frontieră de la Ruse.  Migranții, veniți din Turcia, au ales să traverseze Dunărea între Bulgaria și România pentru a evita Serbia, unde controalele la frontiere au fost întărite în această vară, transmite AFP, potrivit Agerpres.   

 „Patru migranți care se declară cetățeni irakieni au reușit să ajungă pe insula Dobrina (nord-est) joi, înainte de miezul nopții, după naufragiul uneia din cele două bărci” care îi transportau, a declarat Dimităr Ciorbadjiev, șeful poliției de frontieră, pentru posturile de televiziune BNT și Nova.

Duminică, trupul unui băiat de 5 ani și cel al unui tânăr au fost găsite la o distanță de circa 20 km în aval, în apele Dunării. Conform șefului poliției din Ruse, marți continuă operațiunea de căutare a corpurilor altor victime — două fete, un băiat și un bărbat.

În pofida gardului ridicat pe o lungime de 100 km la frontiera cu Turcia, Bulgaria a înregistrat în 2016 trecerea a peste 9.000 de migranți ilegali, dintre care 50% afgani, 38% irakieni și 12% sirieni, conform agenției naționale pentru refugiați.

(Jurnal)